Evenimentul Zilei > Economie > Demisie la vârful Ministerului Energiei. Instituţia a rămas fără un om-cheie
Demisie la vârful Ministerului Energiei. Instituţia a rămas fără un om-cheie

Demisie la vârful Ministerului Energiei. Instituţia a rămas fără un om-cheie

Unul dintre cei mai importanţi oameni din Ministerul Energiei, care gestionează un sector de miliarde de euro, dar şi companii cu numeroase dificultăţi, a ales să părăsească instituţia.

Plecarea are loc într-un moment în care, rând pe rând, problemele din sectorul energetic se inflamează tot mai tare şi valul de nemulţumire creşte în rândul angajaţilor, dar şi al investitorilor din domeniu. Ce puţin în domeniul cărbunelui, dar şi al energiilor regenerabile, nervii sunt întinşi la maximum.


Potrivit informaţiilor obţinute de Evenimentul zilei, Cătălin Deaconescu, directorul de cabinet al ministrului Energiei, Victor Grigorescu, şi-a dat demisia în urmă cu două zile. Decizia a venit brusc, luându-i pe toţi prin surprindere. Oficial, motivele ar fi unele de natură personală. 

„Este o decizie absolut personală, pentru că sunt alte proiecte în care vreau să mă implic. Îmi pare rău că îl las pe ministru într-un moment greu. Am venit pentru nişte proiecte pe care am reuşit să le punem pe un traseu şi nu mai e nicio provocare profesională pentru mine”, ne-a declarat Cătălin Deaconescu.

În plus, se apropie campania electorală, aşa că are sarcini de partid pe această linie, din poziţia sa în PNL. „Decizia mea ţine de dezvoltarea carierei personale şi separarea de tehnocraţie. M-am ferit de decizii cu implicare politică până acum, tocmai ca să nu fiu acuzat de partizanat politic”, a completat Deaconescu.

Cătălin Deaconescu a fost subprefect şi prefect al Capitalei, până în 2008, dar a mai ocupat funcţia de director de cabinet şi în mandatul lui Răzvan Nicolescu de ministru al Energiei, în 2014. De asemenea, a fost vicepreşedinte PNL sector 3 în 2015, iar acum e secretar general la sectorul 1. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: