Demisia lui Ionel Chiriță, președinte al Asociației Orașelor din România, membru PNL de 30 de ani, fost primar și consilier local PNL al orașului Hârșova, este anunțată pe Facebook. Chiriță se pregătea să candideze pentru primăria orașului Hârșova însă, în ultima clipă, fără a fi în vreun fel avertizat, organizația județeană a PNL Constanța a anunțat că îl susține pe primarul în funcție, Viorel Ionescu, membru al ALDE.

Retragerea lui Ionel Chiriță din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de administraţie publică vine „ca un protest prin care doresc să sancţionez deciziile politice luate de liderii judeţeni ai PNL şi a conivenţei demonstrate de refuzul Domniei Voaste de a avea un dialog pe această temă, decizii care afectează grav din punct de vedere politic, civic şi moral perspectiva economică şi socială a comunităţii din Hârşova, căruia i-am dedicat cea mai mare parte a activităţii mele”.

Ionel Chiriță își anunță vechiul prieten, Ludovic Orban, că a luat decizia de a demisiona „nu pot accepta un troc politic, meschin, în care o mână de politicieni mărunţi şi-au aranjat interesele personale sau de grup într-un mod cinic, excluzând din analizele premergătoare deciziilor luate, tocmai interesele hârşovenilor de bună credinţă, motivaţie a acţiunii pe care noi liberalii din Hârşova am avut-o ca prim obiectiv în toţi cei treizeci de ani de activitate politică locală”.

Demisionarul se adresează „domnului președinte al PNL” informându-l că nu a acceptat  vreodată compromisuri care să îl compromită pe el și pe vreunul din liberalii hârșoveni. „Ataşamentul lor a făcut ca anul trecut să fim câştigători în toate scrutinele electorale, iar acum ei şi speranţele lor sunt neluate în seamă pentru interese josnice, de neacceptat. Este revoltător să vedem că ceea ce noi considerăm ca fiind princiipii fundamentale ale valorilor unei societăţi normale, poate fi considerat altfel de liderii judeţeni şi că liderii naţionali pot accepta răsturnarea valorilor pe care partidul și le-a asumat de-a lungul anilor”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE