Ea a confirmat demisia și a spus că actualmente se află în perioada de preaviz la televiziunea grupului RCS.  „Consider că este momentul să fac o schimbare și, în mod cert, o să fie o schimbare de substanță. Îmi doresc foarte mult să fac jurnalism, jurnalism de calitate, și sunt convinsă că voi reuși să fac asta și de aici încolo. Voi vedea sub ce formă”, a declarat Alice Iacobescu pentru Paginademedia.ro.

În privința unei noi destinații, incisiva jurnalistă a afrimat că: „în acest moment, nu știu unde mă duc, dar știu ce am de oferit.”

Ea lucrează în media de peste 20 de ani. Și-a început cariera în televiziune la Tele 7 abc, a lucrat apoi la BBC World Services (96-99). În Intact a lucrat mai bine de 11 ani, dintre care patru ani la Antena3, de când s-a lansat postul (iunie 2005). Iacobescu a lucrat la Digi24 încă de la lansarea postului TV, în martie 2012.

În anul 2012 a renunțat la Antena 3, unde realiza Săptămâna de știri, pentru noul proiect Digi24. S-a alăturat Digi24 cu o lună înainte de lansare, pe 1 martie 2012.