Evenimentul Zilei > Politica > Demisie de răsunet în PSD! Nu se mai regăsește printre valorile partidului
Demisie de răsunet în PSD! Nu se mai regăsește printre valorile partidului

Demisie de răsunet în PSD! Nu se mai regăsește printre valorile partidului

Fostul ministru al Culturii, din perioada PSD, a anunțat că a demisionat din partid, după ce haosul a pus stăpânire pe acest partid.

Daniel Breaz, cel care a pus pe butuci Imprimeria Națională, cu al său patrimoniu estimat la zeci de milioane de euro, a scris pe facebook un fel de demisie din PSD, fiind nemulțumit de faptul că în partid nu se mai fac strategii pe termen mediu și lung, și se trăiește din punct de vedere al ideologiei politice, de pe azi pe mâine.

„Prezentul mă contrazice într-un mod brutal și mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte”, a scris fostul ministru al Culturii, din Cabinetul Dăncilă.

De fapt spun surse politice, Breaz s-a supărat că nu a mai fost cooptat în echipa de conducere creată în jurul lui Marcel Ciolacu. A sperat până în ultima clipă că va primi o funcție care să îl propulseze în viitorul Parlament, dar nu a fost așa. Drept urmare, Breaz a anunțat că pleacă. Că nu mai poate continua în partidul în care a crezut că poate aduce un plus de valoare.

„Din păcate, PSD în formula actuală are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare, cultura organizațională actuală a privat partidul de elementul esențial pentru o construcție sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci și votanții noștri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi?”, a mai scris Breaz.

Rechizitoriul moral făcut fostul demnitar propriului partid, pe facebook, continuă într-un ton dur. „Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate, fără principiile în care am crezut și distanțat, considerabil, de binele societății. Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcție, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual. Continui să cred că politica este în slujba cetățenilor, nu în cea a jocurilor de putere fără sens și cu un singur scop: cel personal”, mai adaugă fostul ministru al Culturii.

PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public, mai crede Breaz. „Iar această dimensiune, corelată cu dorința mea – acel “ce mă mână în luptă”, motivația personală – m-au determinat să fac pasul spre politică. Și am crezut că PSD nu va conteni să renunțe la apropierea de cetățean și la creionarea politicilor menite să aducă bunăstare în societate”.