Evenimentul Zilei > Politica > Delir în PSD pe tema 5G. „Se extrag informații din noi. Trăim în capitalismul…”
Delir în PSD pe tema 5G. „Se extrag informații din noi. Trăim în capitalismul…”

Delir în PSD pe tema 5G. „Se extrag informații din noi. Trăim în capitalismul…”

Delir în PSD! Senatoarea PSD Gabriela Creţu, președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senat, susține că ”în momentul ăsta se extrag informații din noi”.

Declarațiile controversate ale sentorului PSD au fost făcute pe data de 27 mai, în Comisia de Afaceri Europene din Senatul României, unde a avut loc o dezbatere pe tema 5G, care s-a numit: „Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor privind Implementarea reţelelor 5G în condiţii de siguranţă în UE, punerea în aplicare a setului de instrumente al UE”.

Discursul senatorului PSD a fost scos în evideță de Cristian Presură, care a participat la dezbaterea din Parlament. El spune că parlamentarul social-democrat a făcut câteva afirmații … cel puțin ciudate:

„Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi. Știți că am citit eu odată cifra aia cu multe .. Zeta, nu știu ce. Cu multe multe zerouri, de 10 la 27 de biţi de informaţie pe care unii le utilizează, și le utilizează pentru a ne controla comportamentele. Nu e vorba … e mult mai mult. De asta măcar dacă suntem resursă, trebuie să plătească dividentul.

Ori acestea sunt nesoluționate. Efectele pe piața muncii sunt nesoluționate, efectele asupra sănătății sunt necalre, petru că nu sunt studii. Iar dacă sunt, atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alţii. Ce ştim din istorie, din istoria ştiinţei. Eu sunt doctor în epistemologie. Mă pricep la teoria cunoașterii și la istoria științei. Se întâmplă întotdeauna chestiile astea”, a declarat Gabriela Creţu.

Senatoarea Gabriela Creţu este soția lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean din Vaslui și lider al PSD Vaslui.

Anul trecut, senatorul Gabrilea Crețu a avut o reacţie cel puțin bizară după ce jurnaliștii de la Pro TV i-au adresat câteva întrebări pentru a realiza un reportaj marca România, te iubesc! În momentul în care a fost întrebată despre inițiativele legislative pe care le-a înaintat pentru a ajuta oamenii care au trimis-o în Parlament, senatoarea a cerut echipei ProTV să iasă afară din biroul ei.