Iniţial a fost doar un crâmpei de informaţie despre un accident rutier. O maşină puternică a intrat cu viteză în taxiul în care se afla Teo. Impactul a fost nimicitor. Artistul nu a avut nicio şansă. A murit pe loc.

Ulterior s-a aflat că la volanul bolidului ucigaş se afla un soldat american, Christopher VanGoethem. Soldatul a fost imediat extras din România, judecat de un tribunal militar din Quantico, Virginia şi în cele din urmă achitat. Fusese acuzat de omor prin imprudenţă.

Degeaba au fost în România proteste de stradă, ale oamenilor care nu înţelegeau de ce atât de multă nedreptate. Mai ales că, aşa cum se aflase, soldatul se urcase la volan în stare de ebrietate. Dar parcă mai contează un asemenea “amănunt”?!…

A rămas doar o filă îngălbenită a istoriei. Şi înlăcrimată. Data de 4 decembrie 2004.

Teo Peter. Un om care a trăit toată viaţa pentru muzică.

La Gheorghieni, unde se născuse, înfiinţează, în 1977, o trupă. Avea pe atunci 23 de ani. Cel aflat de la început alături de el în formaţie era Costi Cămărăşan.

Pe urmă au plecat înArmată. Dar când s-au întors au pus bazele a ceea ce urma să fie un adevărat fenomen. Trupa Compact.

Nimeni din România nu poate să spună că nu ştie măcar un cântec al trupei Compact! Cum nimeni nu-l poate uita pe Teo!