Un decor interior simplu nu va da niciodată greș, cu atât mai mult cu cât mobilierul și accesoriile decorative sunt în culori neutre, uni sau nonculori.
Și, totuși, dacă lipsa unei pete de culoare sau simplitatea vi se par duse la extrem, puteți să creați mixuri pe podea.
E simplu să muți centrul atenției
Nu e nimic rău în a face din podea piesa de rezistență a casei, spun specialiștii în design interior. Acesta este noul stil abordat de artiști pretutindeni în lume, mixat cu stilul minimalist.
Despre minimalism vă putem spune, pe scurt, că acesta reprezintă organizarea casei astfel încât în ea să se afle doar lucrurile esențiale pentru cel care o locuiește. Asta înseamnă că mobilierul este, simplu și modern, adesea luminat cu leduri, dar fără accesorii stridente și întotdeauna de dimensiuni mici și medii.
O locuință decorată total în alb sau una tip open space poate fi revigorată cu o podea „estompată”, creată din plăci de lemn cu nuanțe diferite sau combinații de lemn și gresie/ piatră.
Complexitatea realizării acestora constă doar în materiale
Atât parchetul cât și gresia se montează prin mijloacele clasice, complexitatea lucrării fiind dată de decupajele necesare făcute în plăcile de parchet, iar aceasta este de nivel mediu. Mai mult, puteți opta pentru un model care nu necesită intervenția cu „șoricelul”, ci doar o îmbinare atipică a plăcilor.
PONT pentru senzația de mai mult spațiu
Podelele mixate în acest fel dau senzația de mai mult spațiu, iar atunci când locuința este de tip open space, efectul este și cel de loc aerisit cât și de delimitare a zonelor casei. Dar dacă abordarea acestui stil nu este posibil, puteți da o notă interesantă locuinței prin poziționarea plăcilor de lemn din următoarea cameră în plan orizontal față de cele anterioare, pe vertical.
Faianța din baie poate fi și ea „estompată”
Acest stil a fost atât de îndrăgit de arhitecți și designeri încât a fost transpus și în montarea pieselor de farianță în băi și bucătării. Efectul este magnific: simplu, dar foarte interesant!