16 ianuarie

 

Declasificarea documentelor privind OZN poate aduce prejudicii foarte grave siguranței SUA. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 16 ianuarie s-au născut Niccolo Puccini, Ethel Merman, Fulgentio Batista, Andre Michelin, Kate Moss, Sade, Radu Gheorghe, Catrinel Paraschivescu, Dragoş Alexandrescu, Radu Paladi, Virgil Calotescu.

 

În calendarul creștin-ortodox este Închinarea cinstitului lanț al Sf. Apostol Petru, Sf. Danact, citeţul, Sf. Pevsip și cei împreună cu el.

 

O să mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce mai este şi cu lanţul lui Sf. Petru? Ei bine, este un „artefact”, cei care au văzut serialul „Warehause 13” ştiu despre ce vorbesc. Substantivul artefact exista în limba română, dar cu alt sens.

 

Când Sfântul Apostol Petru a fost dus în temniţă de către Irod împăratul a fost legat cu două lanţuri de fier. Noaptea a venit îngerul Domnului şi i-a dat un ghiont în coastă de pe dată au căzut lanţurile de pe Apostol şi l-a scos afară din temniţă. Nişte credincioşi, în taină, au luat lanţurile şi au văzut că au mare putere tămăduitoare, de la trupul Sf. Petru. (Olteanu, CPR, pag 56, Vieţile Sfinţilor, pag. 664,665)

Deci, evident, un „artefact”, probabil că se afla în Depozitul 4, adică în subsolul Bibliotecii din Alexandria. Poate, împreună cu Lancea Destinului și Sfântul Graal.

Sfântul Petru, păstrătorul cheilor Paradisului şi cel căruia Iisus i-a poruncit „tu să-Mi urmezi Mie”, adică să ţină seama de ceea ce a spus Învăţătorul, (să ne amintim că Petru „piatra” s-a lepădat de Iisus de trei ori în acea noapte) nu să facă Biserică şi să devină Papă cum a întors-o Biserica Universală ca să-şi creeze o bază divină, ei bine, Sf. Petru are, în concepţia populară o legătură strânsă cu lupii. Lupii sunt câinii lui Sân Petru, se spune în popor.

Îmi vin în minte atâtea legende şi poveşti frumoase auzite aici, în ţara noastră, sau în Balcani, sau la armeni, sau la ruşi, până la evrei și persani, că nu ne-ar ajunge timpul până la Sfinţii Paşti. Căutaţi aceste istorii şi citiţi-le, vă îmbogăţesc sufletul cu adevărata avere, „folklore-ul”, înţelepciunea noastră populară.

Legenda spune că acum, zilele acestea ale anului, Sf. Petru stă la sfat cu lupii, cam trei zile, cele trei zile geto-dacice, şi le hărăzeşte fiecăruia ce să prade în anul ce vine. Episodul aminteşte de Zamolxe, care stătea la sfat cu Lupul Şchiop, de una, de alta, de vremurile care au fost și cee ce o să vină.

Redutabilele carnasiere au avut o legătură ciudată şi aş putea spune chiar prietenoasă cu omul de la sfârşitul neoliticului. Haita de lupi şi echipa de vânători se ajutau, reciproc, uneori. Omul devenise cel mai redutabil prădător, suliţa cu vârf de silex, primele arcuri simple, toporul sau maiul de piatră erau arme necruţătoare. Ierbivoarele mici, căpriorul, iepurii, uneori chiar zimbrul, mamutul, sau chiar marile feline şi temutul ursus spelaeus cădeau în faţa armelor şi a strategiei de vânătoare a oamenilor, strategie împrumutată de la haita de lupi. Unii lupi s-au stabilit destul de aproape de sălașurile oamenilor, luau oasele pe care le aruncau umanii. Apoi o fetiță a adoptat niște puiuți de lup orfani… Așa spune marele savant german Julius Lips, cel care a găsit obârșia tuturor lucrurilor, și sunt sigur că are dreptate. Cine are un cățel, sau mai mulți, știe că nu există prieteni mai buni, mai veseli și mai credincioși.

Rudyard Kipling, în delicioasa lui „Carte a junglei” face, de fapt, o satiră socială, o fabulă a partidelor politice britanice, organizate ca o haită, de la lupul alfa, şeful partidului, la ultimul venit.  Organizare care dăinuieşte şi astăzi, oriunde este un partid politic, adică o haită de prădători, puşi numai pe jaf şi înavuţire.

Încep să mă gândesc dacă la o țară mică și sărăcită ca a noastră nu ar trebui să fie doar două mari partide, mari și late. Acest lucru ar rezolva multe lucruri în politica din România și ar fi și după modelul marelui licurici.

Încet-încet omul din neolitic a descoperit spiritualitatea şi a considerat că se trage din Strămoşul Lup. Totemul Lup s-a păstrat atât la romani, Lupa Capitolina, cât şi, foarte pregnant, la daci, care se considerau… Lupi! Să fie încă un motiv de… înrudire?

Vechea credinţă europeană a primit un strat de vopsea creştină, aşa că Sf. Petru, prin Magistrat, Lupul Şchiop, are o sarcină de la Domnul. Trebuie să sancţioneze exemplar, să pedepsească pe leneş, pe sperjur, pe mincinos, pe renegat, pe trădătorul de ţară. Şi mai ales pe cei care nu au grijă de animalele lor. Asta nu prea a plăcut ţăranilor noştri…

Există un sentiment fabulos în spiritul, în folclorul românesc, ba poate în întregul folclor european. O plăcere, respect, admiraţie dar şi teamă şi respingere faţă de Lupul Şchiop, cel mai redutabil Filip. Şi faţă de lupi, în general.

Dacă stăm să ne gândim, niciodată cei drepţi, onorabili, credincioşi, cinstiţi şi purtători ai sarcinii de a aplica legea, de a apăra morala şi a realiza Cuvântul Domnului nu au fost foarte populari. Să ne amintim, de exemplu, de Torquemada, Marele Inchizitor, sau de alţi executori ai Cuvântului din istorie. Este poporul o “gloată ineptă“, cum spunea, nu de mult, un boier cu nas subţire?

 

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, eu personal, sunt o fiinţă foarte empatică. Nu am rămas în Occident, sau în America din cauza degeneraţilor care constituie marea majoritate. Nu puteam să comunic cu ei, erau zombi.

Nu am pomenit, nu am întâlnit nicăieri, atât prostie infatuată, vulgaritate, violenţă, şovinism, perversitate şi ignoranţă ca în Vest. Aproape fără excepţie, în toate ţările în care am trăit și muncit, m-a izbit aceiaşi prostie ridicată la rang de mod de viață! Să nu îmi replicaţi că au nivel de trai şi tehnologic ridicat şi că au descoperit aia şi cealaltă! Este o afacere, bani! Şi o maimuţă te poate duce la aeroport, nu?

Stăteam, în Vest, la o terasă, ore în şir să privesc oamenii care treceau. Le priveam feţele, le ghiceam gândurile, le anticipam dorinţele. Roboţi… maşini biologice fără suflet, care erau programate să adune bani, bani, bani!

Rar, foarte rar, am întâlnit oameni de calitate. Câteva mii, doar, din sute de milioane!

O să vă dau un exemplu de prostie vestică. Lucram, în Elveţia, la o firmă foarte mare de consultanţă în domeniul energetic. Vine un caiet de sarcini şi conform poziţiei pe care o aveam, eram consilier pe probleme hidro, am studiat proiectul şi apoi am făcut observaţiile necesare. Din punct de vedere tehnico-economic proiectul era nefezabil, o catastrofă, care urma să se oprească prin intrare în blocaj financiar după şase luni de la începere. Conducerea firmei nu a fost de acord cu observaţiile mele, s-au început lucrările şi exact cum am prevăzut, s-au oprit la şase luni… S-au pierdut 3 milioane de dolari.

Mare şedinţă la Bordul Directorilor. Ştiţi ce a spus PDG-ul elveţian? Că eşecul mi se datorează pentru că nu am ajutat, mai mult “cu puterile pe care le am, am făcut vrăji, ca să iasă cum am prevăzut”!!! Apoi a zis că a glumit. Am rugat, foarte calm, să mi se traducă în engleză şi franceză pentru că poate nu înţeleg eu foarte bine “deutsche schweiz“. După ce am fost convins că aşa suna fraza am luat o foaie de hârtie şi mi-am dat demisia pe motiv că “mă simt inconfortabil şi ameninţat cu rugul pentru vrăjitorie”! Cât de proşti puteau să fie, sau altfel, reformulat, cât de proşti ingineri puteau să fie? Lăsând de o parte şovinismul şi perversitatea vestică de a da întotdeauna vina pe un străin nevinovat, dar care era mai bun, profesional și hai să fim drepți, mai bun în orice domeniu al cunoașterii, decât erau ei!

Până în ’89 România a fost ferită de această ciumă a degenerării, din cauza izolării produsă de comunism. În doar treizeci de ani  România a devenit o cloacă infernală, raiul imbecililor, prin faptul că a fost molipsită de vulgaritate, sexualitate aberantă deşănţată, prostie, lăcomie, minciună şi perversitate. Investitorii vestici, dar și orientali, veneau şi vin la noi în ţară ca să facă toate hoțiile, perversităţile şi actele reprobabile pentru care ar fi fost pedepsiţi grav la ei în ţară. Ei, trebuie să fiu cât de cât obiectiv, hoţia o avem în ADN, vezi “Firea românilor“, volum strâns de Daniel Barbu.

 

Dar despre altceva doream să vă informez. Ieri, 15 ianuarie 2020, Căpitanul Michael Hannan, USN Nimitz Operational Intelligence Center din cadrul Navy’s Office of Naval Intelligence (ONI) a răspuns unei cerei de declasificare a documentelor secrete, cerere de tip Freedom of Information Act (FOIA). Cererea a fost făcută pe 18 octombrie 2019, de către un operator civil, un mare producător de aeronave și privește ”Incidentul Nimitz din noiembrie 2004. După cum probabil că știți, sau nu, în noiembrie 2004 s-a petrecut cel mai important episod OZN din istoria omenirii. Mai multe avioane de luptă de pe portavionul Nimitz, aflat lângă San Diego, California, au fost implicate într-un balet aerian cu mai multe OZN, se pare că au fost zece, care a durat peste 8 minute. OZN-urile aveau forma unei capsule de medicamente, sau tic-tac, lungi de circa 15-20 metri,  cum le-au botezat piloții și aveau o viteză mult superioară. Dar ce vă povestesc eu, iată https://www.youtube.com/watch?v=85OhTbTtK_I.

După cum arată ”Stars and Stripes” ofițerul superior Navy a respins, ieri, cererea FOIA declarând că declasificarea informațiilor și punerea la dispoziția publicului  “would cause exceptionally grave damage to the National Security of the United States.”

Luis Elizondo, un simpatic pensionar de la Pentagon, divizia informații, spune, în același articol, că nu este vorba despre ”paranoia militară” ci de evenimente foarte grave cu care se confruntă militarii americani, dar și de alte naționalități, după cum știe el. Și că dacă s-ar declasifica toate documentele secrete privind OZN, lumea nu ar mai fi la fel. Haide să lăsăm lumea așa cum este, în aurita ignoranță a unor evenimente extrem de grave, spune Luis. Nu întotdeauna adevărul ne eliberează și cunoșterea ne face mai puternici. Doar, curiosity killed the cat!

Acum o să declasific faptul că avem mereu speranța că ceva bun se poate petrece, doar mâine este o altă zi.

 

HOROSCOP    16 ianuarie 2020

 

BERBEC   Astăzi crezi că poţi uita vechile tale probleme şi să „începi o viaţă nouă”. Dar, eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită discuţiile în contradictoriu cu cei din jurul tău. Nu da bani cu împrumut, pentru că dacă îi dai astăzi sau chiar mâine, nu o să-i mai vezi niciodată înapoi. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes, sau din prostie…

 TAUR   O zi bogată în emoţii şi trăiri. Zâmbeşte, gândeşte-te şi nu da replica imediat! La serviciu şi acasă trebuie să găseşti nota potrivită în exprimarea dorinţelor tale. Nu insista prea mult! O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care le primeşti. O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare. În orice caz tot ceea ce vei începe pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până la sfârşitul săptămânii. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

GEMENI  Un horoscop ceva mai complex, cu multe aspecte, te îndeamna la mai multă discreţie şi la o anumita diplomaţie cu anturajul, dar mai ales cu colegii de la birou. Zâmbeşte şi taci din gură! Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent şi vigilent. Statistic, pentru zodia Gemenilor cea mai neplăcută chestie este să te loveşti în colţul mesei când te repezi să răspunzi la telefon. O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. În astfel de ocazii lumea zice prostii considerate mai târziu fraze celebre de către posteritate. Marile personalităţi s-au ilustrat cu fraze scurte devenite celebre.  Sigur o să găseşti ceva să zici!

RAC   Utilizează orele de lumină pentru treburile cotidiene. Ia deciziile care se impun încă de la prima oră. Pe seară, programul tau obişnuit, timpul nu este un elastic pe care să-l întinzi! Evită să fii prea sensibil cu cine nu merită. Fii precaut în discurs şi promisiuni.  Bioritmul este negativ. Adică, eşti depresiv, obosit şi cu gândul aiurea, fără putere de concentrare. O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.

LEU  Astăzi oscilezi între dorinţa să-i trimiţi pe toţi la dracu’ şi frica să pierzi ceva, poate o oportunitate. Până la urmă găseşti atitudinea eternă a marilor feline: pânda. Deci, pândeşte! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Lei este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor.

FECIOARĂ    Reuşeşti să găseşti balanţa între scopurile tale şi disimularea lor în activitatea zilnică. Trebuie să te ocupi de interesele tale discret, fără să te baţi cu pumnii în piept, ca King Kong! Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin iarna aceasta lungă şi medievală şi cam incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un vin fiert, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

BALANŢĂ  De azi intri într-o periodă aglomerată, depresivă, care nu e deloc pe placul tău şi te face să oftezi. Învaţă sa ceri ajutor, adică sa-i mai pui şi pe alţii la treabă. Păstrează-ţi speranţa! Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza în dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie.  Influentele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, “magnetismul animal” cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă.

SCORPION    Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu rata momentul potrivit! Astăzi trebuie să recuperezi ziua de muncă de ieri. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Partenerul tau se întoarce sau pleacă, nici el nu ştie. Atenţie, mare atenţie! Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori. Ai un umor excelent, un optimism solid, dorinţa să scrii, să comunici să citeşti, dar pe un fond de stres provocat de oboseală şi incapacitatea unui efort îndelungat.

SĂGETĂTOR  Astăzi ceva se întâmplă, pentru că primeşti o veste, pe care nu o mai aşteptai! Fii atent, poţi să uiţi un lucru important, surprins de evenimente sau cu gândul la rezolvarea unei probleme! De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie. Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere sau dragoste. Cine este previzibil este uşor de condus. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi. În special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate.

CAPRICORN   Toate drumurile sunt deschise! Dar, nu te grăbi, nu risca în promisiuni prea ambiţioase, astăzi trebuie să acţionezi cu seriozitatea caracteristică zodiei. Verifică înţelegerile stabilite. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi sau micile schimbări în ordinea lucrurilor.

VĂRSĂTOR   Contactele, întâlnirile tale de astăzi, pot aduce rezultate frumoase în viitor. Pe plan sentimental, căldura sufletească şi investiţiile empatice făcute azi pot aduce armonie şi înţelegere. Stelele te favorizeaza in achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcăminte de sezon, poate de la solduri, pe care o sa le porţi cu plăcere, pentru că iţi stau bine. Peste două luni vine glorioasa primăvară chiar cu vremea si vremurile astea ciudate, capricioase şi chiar neplacute. Astăzi, nu vorbi, însă, fără să-ţi faci înainte un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare.

PEŞTI   Ai oarecare simpatie pentru cineva din jurul tău. Nu confunda şi amesteca lucrurile, viaţa nu se derulează după cum vrei tu, ci după cum vrea ea! Nu-ţi investi dorinţele, mai aşteaptă! Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, cu prietenii sau în familie. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni onorabili, cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!