Aparatul de zbor a fost doborât imediat de israelieni dar au pierdut însă un avion de luptă F16, lovit de apărarea antiaeriană siriană. A urmat replica israeliană. Un raid care a lovit ținte siriene și iraniene. Războiul declarațiilor nu a întârziat foarte mult, relateaza Stiriletvr.ro.

Beniamin Netaniahu, premierul din Israel, avertizează cu privire la iranian în Siria și că va face, ca și până acum, orice ca să-și apere securitatea statului.

Și ministerul de externe a avut o replică acidă. „Israelul are tot dreptul legitim să se apere împotriva agresiunii, în special a celei care vine din partea Iranului, Siria şi Hezbollah. Israelul nu a fost niciodată în ofensivă, ci doar în defensivă, dar vom face tot ce este necesar ca să ne asigurăm că securitatea statului rămâne intactă şi că nu vom fi victima atacurilor care vin din acea parte.

Nu vreau să intru în detalii pentru că nu există motive să explicăm dinainte ce vom face, exact. Dar vă pot spune că avem nişte linii roşii şi nu vom permite ca aceste linii roşii să fie depăşite de alţii şi cred că am acţionat decisiv în trecut şi vom continua să facem asta ca să apărăm Israelul”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de externe, Emmanuel Nahshon.