Evenimentul Zilei > Politica > Declarații grele din partea unui deputat PNL: „Opțiunea mea va fi să…”
Declarații grele din partea unui deputat PNL: „Opțiunea mea va fi să…”

Declarații grele din partea unui deputat PNL: „Opțiunea mea va fi să…”

Bodgan Gheorghiu, deputat PNL, a declarat că plănuiește să voteze investirea Guvernului Orban II în parlament odată cu numirea sa în funcția de ministru al Culturii.

La începutul audierii pentru funcția de ministru al Culturii, deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Lucian Romaşcanu dacă va vota Guvernul Orban II pentru Parlament. Răspunsul a venit fără ezitare, scrie Flux24.

„Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?”, a întrebat Romașcanu, iar răspunsul a fost: „Sigur că da”.

Întrebat, la finalul audierii, de către jurnalişti dacă va vota pentru învestirea Guvernului, în pofida deciziei partidului ca parlamentarii PNL să nu voteze acest cabinet pentru a se ajunge astfel la alegeri anticipate, Gheorghiu a spus:

La finalul audierii, deputatul a fost întrebat de jurnaliști dacă va vota Guvernul Orban II în ciuda deciziei luate de partid, anume că parlamentarii PNL nu vor vate noul cabinet pentru a putea ajunge la alegerile anticipate.

„Sigur, în momentul în care sunt ministru desemnat, opţiunea mea va fi să votez. Aceasta este opţiunea mea pe moment. Voi avea consultări cu conducerea partidului, este o opţiune şi aceea este de a vota. În momentul în care ai dublă calitate, de ministru şi de parlamentar, poate conducerea partidului va avea o derogare pentru acest segment. Dar nu exclud nicio variantă în acest moment”, a răspuns Gheorghiu.

Marţi, Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.