Evenimentul Zilei > International > Declarație-șoc! Trump: Dacă Biden este ales, China va stăpâni Statelor Unite
Declarație-șoc! Trump: Dacă Biden este ales, China va stăpâni Statelor Unite

Declarație-șoc! Trump: Dacă Biden este ales, China va stăpâni Statelor Unite

Președintele în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump, crede că dacă alegerile vor fi câștigate de contracandidatul său, China va ajunge să fie proprietara Americii.

Trump a declarat, în timpul unui interviu luat de Steve Hilton la Fox News, că este pregătit să decupleze complet economia americană de cea chineză și a avertizat că „Dacă Biden e ales, China va fi proprietara țării noastre”.

„Nu vreau să arunc lumea într-un dezastru acum”, a mai spus Trump la emisiunea „The Next Revolution”, „dar nu există altă țară care să ne facă mai mult rău decât China”. „Pierdem miliarde, sute de miliarde de dolari. Și nu luăm nimic de la China. Da, luăm niște bunuri pe care le-am putea produce și singur în SUA, dar nu câștigăm nimic din această relație. Tot ce facem este să pierdem bani”, a mai spus președintele Statelor Unite.

Donald Trump a semnat, în ianuarie, un acord comercial foarte important cu China, de natură să atenueze puțin tensiunile dintre primele două economii ale lumii, aflate într-un adevărat „război comercial” după acuzațiile potrivit cărora Beijingul își manipulează moneda în defavoarea SUA și că fură secrete tehnologice americane.

Însă lucrurile s-au degradat și mai tare de la apariția pandemiei de coronavirus chinezesc, iar Donald Trump a evocat posibilitatea înăspririi condițiilor comerciale pentru China comunistă, amenințând că, dacă Beijingul nu se va comporta corect, sancțiunile economice nu vor întârzia să apară.

Totuși, Donald Trump spune că relațiile SUA-China erau bune înainte de pandemie, spunând că doar comportamentul autorităților comuniste a înrăutățit relațiile bilaterale.

El a prezentat abordarea sa în privința relației cu China în contrast cu cea a contracandidatului său la alegerile prezidențiale din noiembrie, Joe Biden, fost vicepreședinte și susținut de Partidul Democrat. Trump a avertizat că Biden este foarte favorabil dictaturii comuniste de la Beijing, arătând că, în schimb, „nimeni nu i-a făcut Chinei ceea ce i-am făcut eu”.

Donald Trump a vorbit și despre avertizările din partea unor oficial din serviciile secrete, potrivit cărora Beijingul intenționează să intervină în alegerile prezidențiale americane în sprijinul democratului Joe Biden. „Ei sunt stăpânii lui Biden, de aceea își doresc atât de mult ca eu să pierd alegerile”, a spus Donald Trump.

„China îl deține pe Joe Biden. Fiul său a luat un miliard și jumătate de dolari. Fiul său, lipsit complet de experiență, de cunoștințe, de orice, și care nu a mai deținut poziții de acest fel, nu doar în Ucraina, a luat sute de mii de dolari de la Ucraina, iar din China a plecat cu peste un miliard și jumătate de dolari. Este ridicol”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.