“Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune. După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Legat de numărul de voturi necesar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Ciolacu a precizat că “matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi UDMR”. “Am început să strângem semnăturile”, a adăugat el.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi secretarul general interimar, Paul Stănescu, au participat, vineri, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene din Argeş, desfăşurată la Piteşti.