Evenimentul Zilei > Politica > Ce a DECLARAT Cătălin Predoiu despre DEMERSUL lui Iohannis de a organiza un referendum
Ce a DECLARAT Cătălin Predoiu despre DEMERSUL lui Iohannis de a organiza un referendum

Ce a DECLARAT Cătălin Predoiu despre DEMERSUL lui Iohannis de a organiza un referendum

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu, a reacționat după ce Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

„Poziția Partidului Național Liberal a fost deja exprimată de președintele interimar Raluca Turcan, în sensul de sprijin al președintelui pentru desfășurarea acestui referendum.”, a spus Cătălin Predoiu la Antena3.

Întrebat cum ar putea să sune o întrebare pe buletinul de vot, având în vedere că temele sunt continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, Cătălin Predoiu a răspuns:

„Modul în care va arăta întrebarea rămâne la latitudinea președintelui. Ceea ce înțelegem din această scrisoare, destul de limpede, este că va viza: justiția, anticorupția, integritatea funcției publice. În mod concret cum va arăta întrebarea, este greu de spus, dar în același timp este dreptul președintelui de a stabili cum va arăta întrebarea. În ceea ce privește tema, da, eu cred că justiția, integritatea în funcțiile publice este o temă de interes național”, a continuat Cătălin Predoiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.