Declaraţie ŞOC a lui Ludovic Orban: Nu cred că statul poate salva Oltchim. Ar urma falimentul

Declaraţie ŞOC a lui Ludovic Orban: Nu cred că statul poate salva Oltchim. Ar urma falimentul

"Dacă Dan Diaconescu nu vine cu banii, nu cred că statul mai poate să pună pe linia de pornire combinatul", a declarat în această seară deputalul PNL Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni la Realitatea tv.

"Dacă Dan Diaconescu nu plăteşte, se reia procedura de privatizare. Dacă nu vine un concern serios, care să aibă această capacitate de a relua producţia şi de a genera profit, Oltchim se va îndrepta spre insolvenţă, faliment în ultimă instanţă", a spus deputatul PNL.

Acesta a reamintit că Oltchim este grevat de datorii imense de circa 500 de milioane de euro.

În prezent, datoriile combinatului sunt de circa 700 de milioane de euro, 400 de milioane din această sumă fiind reprezentată de creanţele AVAS şi Electrica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până luni, inclusiv, Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de 54,8% din acţiunile Oltchim trebuie să plătească cele 45 de milioane de euro, oferta cu care a câştigat licitaţia de privatizare a combinatului.

Premierul Victor Ponta a declarat că dacă Dan Diaconescu nu va cumpăra pachetul de 54,8% din acţiunile Oltchim atunci combinatul va intra în administrare specială, iar după minim şase luni se va încerca o nouă privatizare.