Evenimentul Zilei > Politica > DECIZII IMPORTANTE în Parlament legate de BNR, AEP și ASF
DECIZII IMPORTANTE în Parlament legate de BNR, AEP și ASF

DECIZII IMPORTANTE în Parlament legate de BNR, AEP și ASF

Senatorii și deputații se reunesc, miercuri, în ședința comună, de la ora 12.00, pentru a decide în legătură cu numirile pe locuril vacantate în funcțiile de conducere la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), și BNR.

"Sunt rapoarte depuse deja pentru AEP, pentru BNR şi pentru ASF. Pentru ANRE se aşteaptă raportul suplimentar, fiind acea contestaţie. Pentru Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, Birourile Permanente reunite trebuie să stabilească calendarul pentru audieri şi raport. Pentru funcţiile unde rapoartele sunt depuse deja se va organiza miercuri, de la ora 12.00, un plen comun", a anunțat secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ioana Bran, citată de news.ro.

Ea a precizat că în cazul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost depusă o contestaţie cu privire la candidaţii care urmează să fie numiţi în Comitetul de reglementare. „A fost depusă o contestaţie din partea doamnei Gabriela Moroianu asupra raportului comun cu privire la candidaţii ce urmează a fi numiţi în Comitetul de reglementare al ANRE. Această solicitare şi contestaţie este transmisă Comisiilor reunite pentru soluţionare”, a explicat Ioana Bran.

Comisile reunite de buget l-au avizat favorabil, săptămâna trecută, pe deputatul PNL Eugen Nicolăescu pentru funcţia de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă în urma demisiei liberalul Bogdan Olteanu.

Prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a primit avizat favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF.

Comisiile juridice reunite au validat dosarele celor doi candidaţi propuşi pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, propus de ALDE şi Maria Krause, propusă de USR, plenul urmând să aleagă între cei doi.