Evenimentul Zilei > Justitie > DECIZIE IMPORTANTĂ anunțată de Curtea de la Veneția! Ce se va întâmpla cu Codurile pe legile justiției
DECIZIE IMPORTANTĂ anunțată de Curtea de la Veneția! Ce se va întâmpla cu Codurile pe legile justiției

DECIZIE IMPORTANTĂ anunțată de Curtea de la Veneția! Ce se va întâmpla cu Codurile pe legile justiției

Comisia de la Veneția va adopta o opinie cu privire la amendamentele la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală din România, într-o ședință care va avea loc pe 19-20 octombrie, anunță un comunicat al Consiliului European.

Plenul Comisiei de la Veneția ar putea aproba, de asemenea, opinia preliminară publicată în luna iulie cu privire la proiectele de amendamente la trei proiecte de modificarea legilor justiției, legea privind organizarea judiciară, legea privind Consiliul Superior al Magistraturii şi legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Comisia l-a invitat pe deputatul PSD Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, pentru un schimb de opinii, potrivit Digi24.ro.

Curtea Constituţională a României decis vineri neconstituționalitatea parțială a Codului de procedură penală, judecătorii CCR admițând o parte dintre sesizările formulate de președintele Klaus Iohannis, ÎCCJ şi a unor partide din opoziţie.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: