Și cu peșterenii săi cum rămâne? Râde: „Îi las pe mâini bune. Vicele e ca mine!”.  Mai multe amănunte, puteţi citi într-un amplu reportaj dedicat de Evenimentul Zilei acestui loc unic în România.

Incredibil, dar adevărat. Edenul din inima Dobrogei. Fabuloasa poveste a Peșterii lui Ali Baba, din Constanța | REPORTAJ EVZ

Lasă însă în urmă un loc unic în România, intens mediatizat în ultimii 2-3 ani. Un loc cum doar pe afară mai vezi. Şcoli moderne, apă curentă, drumuri, locuri de relaxare şi recreere, şi, mai ales, LOCURI de MUNCĂ. Copiii şi educaţia acestora reprezintă o prioritate. De aceea, Primăria le plăteşte rechizitele, le oferă tablete şi le asigură transportul până la liceu. În mod paradoxal, localitatea despre care e vorba are CEL MAI MIC BUGET din judeţul Constanţa.Tot ce s-a construit în acest sat s-a făcut din fondurile primăriei.

Mai nou, un român din Anglia a făcut o solicitare de 20.000 de metri pătrați să ridice o pensiune de cinci margarete, cu SPA. Și, de curând, au și bancomat în comună. Numai în ultimul an, trei investitori au demarat afaceri la Peștera. „Vor să facă trei făbricuțe. Una de amidon, alta de ambalaje și una de procesare a laptelui. Numai la cea de amidon vor fi 300 de salariați. Vor veni oameni din comunele din jur și chiar din Medgidia să lucreze aici. Că șomeri nu avem”. Acum șapte ani, Peștera avea 250 de asistați sociali. Azi, au rămas 20, bătrâni și bolnavi. Citiţi mai multe AICI.