Evenimentul Zilei > Politica > Decizie radicală în CEx al PSD. „Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României”
Decizie radicală în CEx al PSD. „Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României”

Decizie radicală în CEx al PSD. „Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României”

Conducerea social-democraţilor s-a întâlnit marţi la Parlament, unde a avut loc ședința CEx PSD.

Liderii PSD au discutat despre depunerea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban și despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie.

Preşedintele interimar, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD are capacitatea de a negocia și forma ulterior o nouă majoritate în Parlament.

„Nu putem să nu depunem o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal”, a precizat Ciolacu, vorbind despre anticipate și politica Guvernului Orban. „Vă rog mult, nu subestimați capacitatea și a mea, dar și a colegilor mei de a purta negocieri și de a forma o nouă majoritate”, a precizat Marcel Ciolacu

De asemenea, Ciolacu  a precizat cui va înainta o scrisoare, cu privire la dorința PNL de a avea alegeri anticipate.

„PSD va înainta o scrisoare președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European, grupului S&D și la toți europarlamentarii, cu privire la abuzul de a schimba legile electorale, în pofida unei decizii CCR și a unei recomandări din partea Comisiei de la Veneția”, a declarat Ciolacu.

„Într-un stat democratic și european, nu ai dreptul, sub nicio formă, să modifici legile electorale cu 2-3 luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României și sperăm nici să nu se întâmple!” a mai spus Marcel Ciolacu.