Liderii PSD au discutat despre depunerea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban și despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie.

Preşedintele interimar, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD are capacitatea de a negocia și forma ulterior o nouă majoritate în Parlament.

„Nu putem să nu depunem o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal”, a precizat Ciolacu, vorbind despre anticipate și politica Guvernului Orban. „Vă rog mult, nu subestimați capacitatea și a mea, dar și a colegilor mei de a purta negocieri și de a forma o nouă majoritate”, a precizat Marcel Ciolacu

De asemenea, Ciolacu  a precizat cui va înainta o scrisoare, cu privire la dorința PNL de a avea alegeri anticipate.

„PSD va înainta o scrisoare președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European, grupului S&D și la toți europarlamentarii, cu privire la abuzul de a schimba legile electorale, în pofida unei decizii CCR și a unei recomandări din partea Comisiei de la Veneția”, a declarat Ciolacu.

„Într-un stat democratic și european, nu ai dreptul, sub nicio formă, să modifici legile electorale cu 2-3 luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României și sperăm nici să nu se întâmple!” a mai spus Marcel Ciolacu.