Evenimentul Zilei > International > Decizie istorică în Israel. A fost ales primul lider de partid gay
Decizie istorică în Israel. A fost ales primul lider de partid gay

Decizie istorică în Israel. A fost ales primul lider de partid gay

Decizie istorică în Israel. Meretz, partid de stânga și-a ales drept lider un homosexual.

Nitzan Horowitz este primul lider gay din istoria unei organizații politice din Israel, informează AFP. Acesta a fost ales joi seară în conducerea partidului Meretz.

În vârstă de 54 de ani, fost jurnalist și deputat, Horowitz l-a învins în Cadrul Comitetului Central al partidului pe Tamar Zandberg, fost președinte al partidului de mai bine de un an.

Alegerea lui Horowitz are loc cu mai puţin de 3 luni înainte de noile alegeri parlamentare, programate pe data de 17 septembrie. 

Benjamin Netanyahu, primul ministru gay

Israelul promovează acceptarea și integrarea comunităților LGBT, iar acest aspect este valabil inclusiv în armată. Drept exemplu, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a numit pe data de 5 iunie, pentru prima dată în istoria ţării, un ministru gay pentru portofoliul Justiţiei, Amir Ohana. 

Primul deputat homosexual din Parlamentul israelian, Ouzi Even, a fost ales în 2002. Mai mult de atât, 5 deputaţi din 120 sunt gay. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.