Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie incredibilă. TATĂL NOSTRU, cea mai importantă rugăciune creştină, a fost interzisă în cinematografele din Marea Britanie
Decizie incredibilă. TATĂL NOSTRU, cea mai importantă rugăciune creştină, a fost interzisă în cinematografele din Marea Britanie

Decizie incredibilă. TATĂL NOSTRU, cea mai importantă rugăciune creştină, a fost interzisă în cinematografele din Marea Britanie

Principalele cinematografe britanice au refuzat să difuzeze un spot publicitar al Bisericii Anglicane dedicat rugăciunii "Tatăl nostru", de teamă să nu ofenseze o parte a publicului, a afirmat duminică Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

"Mi se pare incredibil că lanțurile de cinematografe consideră nepotrivită difuzarea unui material publicitar despre rugăciune în săptămâna de dinainte de Crăciun, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos", a declarat liderul spiritual al anglicanilor pentru Mail on Sunday.

Spotul publicitar, cu durata de un minut, în care mai multe persoane, printre care și Arhepiscopul de Canterbury, recită "Tatăl nostru", ar fi trebuit să fie difuzat începând din 18 decembrie, înainte de noul film din seria "Star Wars", "The Force Awakens".

"Cele trei lanțuri importante de cinematografe (Odeon, Cineworld și Vue), care controlează 80% din cinematografele din țară, au refuzat sa difuzeze acest material publicitar, deoarece cred că ar putea deranja sau jigni audiența", a indicat Biserica Anglicană într-un comunicat.

Reprezentații agenției Digital Cinema Media (DCM), care gestionează publicitatea pentru aceste lanțuri de cinematografe, au declarat pentru BBC că DCM nu acceptă spoturi publicitare cu conținut politic sau religios.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.