Editura Evenimentul si Capital

Decizie favorabilă României: Moody’s ne-a scos din zona negativă

14-04/moody-s-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 662 Vizualizari

Agenţia de rating Moody’s a îmbunătăţit perspectiva rating-ului aferent datoriei guvernamentale a României, de la negativã la stabilã.

Totodatã, Moody’s a confirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3.

„Îmbunãtãţirea perspectivei se datoreazã în primul rând evoluției bune a cadrului fiscal-bugetar şi reducerii deficitului de cont curent cât şi a diminuãrii riscurilor din zona euro asupra creşterii economice şi balanţei de plãţi. Moody’s considerã cã ritmul actual de creştere economicã este unul sustenabil ţinând cont cã politicile şi reformele economice sprijinã investiţiile şi competitivitatea exporturilor”, se menționează în comunicatul instituției, prezentat într-un comunicat la Ministerului Finanțelor Publice.

Moody’s menţioneazã totodată, respectarea angajamentelor asumate cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană întărind faptul cã deficitul fiscal este actualmente în linie cu cel corespunzãtor ţãrilor care beneficiazã de rating-ul Baa3 (grad investiţional).

De asemenea, Moody’s se aşteaptã cã reducerea deficitului fiscal sã contribuie la stabilizarea indicatorilor datoriei publice conducând astfel la decizia agenţiei de rating de a revizui perspectiva de rating a României la una stabilã.

De asemenea, agenţia de rating apreciazã dezvoltarea şi deschiderea economiei româneşti, cu exporturi în creştere în urmãtorii ani, reflectând creşterea competitivitãţii, considerând totodatã cã România îşi va continua tendinţa de convergenţã a veniturilor în sensul alinierii la economiile cele mai dezvoltate din Uniunea Europeanã.

Tiriac, decizie CLARA. Si-a anuntat apropiatii ACUM. EXCLUSIV

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI