Decizie fără precedent de la KREMLIN. PUTIN trimite vacile în Siberia, pentru a avea lapte mai ieftin

Decizie fără precedent de la KREMLIN. PUTIN trimite vacile în Siberia, pentru a avea lapte mai ieftin

Decizia lui Vladimir Putin de a interzice importurile produselor alimentare din Uniunea Europeană forţează producătorii de lapte să mute vacile în zone care să reducă drastic cheltuielile.

5.000 de vaci vor fi mutate la o fermă din Siberia, pentru a se asigura materie primă la preţuri mici, după ce Vladimir Putin a interzis importurile de produse alimentare din Uniunea Europeană, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

Preţul laptelui a crescut în Rusia, aşa că principalul jucător pe piaţa lactatelor din Rusia a luat hotărârea să mute 5.000 de bovine din Occident până la o fermă din Siberia.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Vacile din rasa Holstein ar urma să călătorească până la 4.500 de kilometri cu camionul, din Olanda şi Germania, până la o fermă din apropiere de oraşul rusesc Tyumen, a declarat directorul filialei din Rusia al Danone, Charlie Cappetti. El a declarat că mutarea bovinelor ar trebui să protejeze compania de creşterea preţurilor la lapte, care, în 2017, s-au majorat cu 14%.

"Preţurile la lapte au crescut constant. Acest lucru pune presiuni pe produsele precum iaurtul", a subliniat Charlie Cappetti.

 

Chiar dacă producătorul de lactate nu investeşte în producţia agricolă, în cazul Rusiei a făcut o excepţie.

"Sperăm să nu mai avem creşteri de preţ la lapte în Rusia, anul următor" a spus Cappetti, adăugând că diferenţa dintre ofertă şi cerere se reduce pe măsură ce cantitatea de lapte care ajunge pe piaţă, inclusiv de la ferma din Siberia, creşte.  

Deşi încetinirea ritmului de creştere a preţurilor ar putea ajuta la revenirea pieţei ruseşti de lactate, producătorul de lactate nu se aşteaptă la o revenire rapidă a vânzărilor. Potrivit lui Charlie Cappetti, vânzările din Rusia au crescut în linie cu inflaţia în prima jumătate a acestui an şi ar urma să crească şi în 2018.