Evenimentul Zilei > International > Decizie fără precedent a companiei aeriene Lufthansa. Toate zborurile au fost anulate
Decizie fără precedent a companiei aeriene Lufthansa. Toate zborurile au fost anulate

Decizie fără precedent a companiei aeriene Lufthansa. Toate zborurile au fost anulate

În plină criză între SUA şi Iran, compania germană Lufthansa a luat o măsură neaşteptată, şi anume, a suspendat până pe 20 ianuarie zborurile sale spre Teheran şi pe cele ale filialelor sale.

Măsura a fost luată după ce un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit la sud de Teheran.

Grupul german a justificat măsura prin faptul că „nu este clară securitatea spaţiului aerian în împrejurimile aeroportului din Teheran”.

În legătură cu această situaţie, autorităţile iraniene şi cele internaţionale realizează o evaluare a securităţii pentru aeroportul din Teheran şi pentru tot spaţiul iranian, şi Lufthansa va decide dacă va relua sau nu zborurile către capitala iraniană în momentul în care va avea informaţii detaliate.

Compania germană a anulat zborurile de vineri de la Frankfurt la Teheran, iar joi un avion care abia decolase de pe aeroportul internaţional din Frankfurt spre Teheran s-a întors după numai o oră de zbor.
Reamintim că avionul 752 al Ukranian International Airlines (UIA), care s-a prăbuşit în urmă cu două zile în apropiere de Teheran, toţi pasagerii decedând.

Din informaţiile autorităţilor canadiene şi cele ale SUA, avionul ar fi fost doborât accidental de o rachetă iraniană, dar Iranul respinge speculaţiile şi susţine că investighează cauzele accidentului.

Miercuri, Lufthansa şi-a anulat zborul spre Teheran şi a spus că nu va mai survola Iranul şi Irakul ca măsură de precauţie după atacul iranian asupra unor baze americane din Irak, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: