Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de ULTIMĂ ORĂ: Trupa TAXI retrage VIDEOCLIPUL piesei ”Despre Smerenie”. Vezi care este motivul
Decizie de ULTIMĂ ORĂ: Trupa TAXI retrage VIDEOCLIPUL piesei ”Despre Smerenie”. Vezi care este motivul

Decizie de ULTIMĂ ORĂ: Trupa TAXI retrage VIDEOCLIPUL piesei ”Despre Smerenie”. Vezi care este motivul

Trupa Taxi a retras videoclipul piesei ”Despre Smerenie”, care a provocat un scandal în ultima perioadă din cauza mesajului-manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului din București. Decizia a venit după ce artistul de muzică populară, Grigore Leșe, a anunțat că vrea să se retragă din videoclip.

Redăm în totalitate mesajul trupei Taxi:

”Respectăm decizia domnului Grigore Leșe de a se retrage din videoclipul „Despre smerenie". Drept care retragem videoclipul de pe YouTube. Vom reveni – după Paște – cu o variantă în care domnul Leșe nu va mai fi inclus. Dorim să vă asigurăm că nu ne retragem, nu ne răzgândim.
Credem cu tărie în „Despre smerenie" și vom reveni – cu siguranță – cu noua variantă a videoclipului. Vă mulțumim!”

Formaţia Taxi, împreună cu alte 33 de nume din lumea muzicii, a literaturii, a teatrului şi nu numai, a lansat o melodie-manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Piesa e intitulată “Despre smerenie”, iar mesajul e menit să atragă atenţia asupra dimensiunilor şi opulenţei construcţiei. Numai că lucrurile s-au învolburat destul de tare, începând să apară reacții ale celor care au fost incluși în videoclip.

Artistul Grigore Leșe a afirmat că a fost păcălit:

"Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi vad de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie.Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis. Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare. Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. Nu vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi…Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba ( în clip -n.n.)", ne-a declarat Grigore Leșe. CITEȘTE MAI MULT…