Decizie de respingere luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul corporației IT Intel

ÎCCJ. Sursa foto: EVZ

Curtea Supremă a decis să respingă recursul celor de la Intel Corporation împotriva deciziei nr. 1918A din 4 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins săptămâna trecută recursul formulat de reclamanta Intel Corporation împotriva deciziei nr. 1918A din 4 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă.

Decizie dată de Înalta Curea de Casație și Justiție în cazul Intel Corporation

„Decizia nr.1222: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de reclamanta Intel Corporation împotriva deciziei nr. 1918 A din 04 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Definitivă”, se precizează în soluția respectivă, conform siteului justnews.ro.

Curtea de Apel București a hotărât, în luna decembrie a anului 2019, să respingă ca neîntemeiată acțiunea formulată de Intel Corporation împotriva SC Intelterm Consulting SRL ( firmă din domeniul sistemelor termice) și a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), după ce cu câteva luni înainte, Tribunalul București admisese cererea, interzicând pârâtei Intelterm Consulting SRL utilizarea în activitatea sa comercială, în orice mod, a semnului INTEL, precum şi a oricărui semn identic sau similar cu mărcile reclamantei, anularea numelui comercial INTELTERM și radierea numelui comercial INTELTERM din Registrul Comerţului de către ONRC.

Cum și-au motivat magistrații verdictul dat

Judecătorii au explicat că marca și semnul Intel exprimă o idee similară, dată de prescurtarea cuvântului inteligent/intelligent sau inteligență/ intelligence; dacă în marcă sugerează ideea de inteligență artificială, din domeniul informaticii, în cazul semnului pârâtei, prin adăugarea prescurtării cuvântului TERMIC, se evocă un produs sau un serviciu privitor la căldură , de tip smart, ca alternativă la sistemele clasice de producere a căldurii.

Elementul verbal Intel este o abreviere comună a cuvântului inteligent, care poate face legătura cu echipamente ghidate automat. În plus, după cum a consemnat rolii.ro, utilizarea numelui comercial cu funcția de marcă a avut loc, în cazul pârâtei Intelterm Consulting SRL, pentru sisteme termice, echipamente termice, protecție termică și instalații industriale, diferite de cele pentru care s-au înregistrat mărcile reclamantei Intel Corporation – calculatoare, componente electrice, electronice și mecanice ale calculatoarelor, aparate video, aparate și echipamente pentru înregistrare, microprocesoare, programe pentru calculator, circuite integrate, plăci video, aparate și instrumente pentru înregistrare etc, conform sursei citate.