Evenimentul Zilei > Politica > Decizie-bombă în PNL. Rareș Bogdan spune cine merge la Primăria Capitalei
Decizie-bombă în PNL. Rareș Bogdan spune cine merge la Primăria Capitalei

Decizie-bombă în PNL. Rareș Bogdan spune cine merge la Primăria Capitalei

Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat, vineri seară, la Antena 3, că prima variantă pentru candidatura la Primăria Capitalei este Nicușor Dan care să ducă la o candidatură a fostului USR-ist din partea PNL.

Ca plan de rezervă, în cazul în care Nicușor Dan nu se va înscrie mai repede în PNL, liberalii să desemneze un candidat din interiorul partidului, dar nu este exclus ca acel candidat să fie chiar el.

De asemenea, Rareș Bogdan a recunoscut că PNL negociază o alianţă cu PMP, pentru că partidul lui Băsescu are un important electorat captiv în Bucureşti şi poate încurca socotelile.

„99% nu voi candida. Nu mai e 100%. Gabriela Firea are consolidat 25%, care nu poate fi zdruncinat. Pe lângă asta, mai există un public, 8-10%, care o duce la 35%. Primarul în funcţie nu are cum să crească în campanie. Poate doar să cadă cu 2, 3, 4 procent.

PNL e consolidat pe 32% în Capitală, dar cu excepţia a doi oameni niciun candidat nu sare de 28%. Toţi ceilalţi sunt sub scorul partidului. Asta ar putea să ne facă să ne reorientam. Premierul nu are cum să se sacrifice şi să candideze, pentru că este alegerea noastră de premier.

Dorinţa mea este de a rămane şeful delegaţiei române în PPE, de a sprijini candidaţii noştri. În cazul în care cercetările arată că niciun candidat nu poate atrage electoratul de dreapta, inclusiv din electoratul PMP, USR, PLUS…. PMP, dacă nu va fi într-o alianţă a dreptei, va încurca rău de tot socotelile. PMP are un electorat captiv de 8% în Capitală, dacă Traian Băsescu decide să candideze poate merge la 14%. Dacă PMP nu este atras în alianţe, va încurca rău socotelile. Ne orientăm în primul rând spre o alianţă cu PMP.

Nu vă ascund că dacă Nicuşor Dan intră în PNL, prin fuziunea cu partidul său, atunci lucrurile sunt rezolvate. Nicuşor Dan va fi candidatul şi noi il vor susţine”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a precizat că nu crede că Nicuşor Dan va fi candidatul USR, pentru că este mai greu de controlat. În termen de 20 de zile ar urma să se ia o decizie finală în privinţa lui Nicuşor Dan.