Evenimentul Zilei > Monden > DECIZIA UIMITOARE DE LA PROTV. A MURIT ȘI ULTIMA SPERANȚĂ!
DECIZIA UIMITOARE DE LA PROTV. A MURIT ȘI ULTIMA SPERANȚĂ!

DECIZIA UIMITOARE DE LA PROTV. A MURIT ȘI ULTIMA SPERANȚĂ!

Printre puținele emisiuni culturale care încă se difuza pe vreun post național a fost scoasă din grilă. Emisiunea ”Omul care aduce cartea” nu mai poate fi urmărită pe PROTV, după mai bine de 15 ani de difuzare.

Criticul literar și istoricul Dan C. Mihăilescu a anunțat decizia conducerii  pe blog-ul personal ,,Vineri 4 decembrie 2015, orele 11,20 AM, in biroul doamnei Gabriela Popescu, directorul Știrilor Pro Tv, s-a petrecut [….] decesul emisiunii "Omul care aduce cartea" (ianuarie 2000 – ianuarie 2016)". De asemenea, Mihăilescu vorbește deschis despre problemele unei ,, emisiuni care nu aduce niciun beneficiu financiar postului, indiferent de prestigiul simbolic aferent. Este o lege aspră, infinit discutabilă, dar, prin aceasta, nu mai putin acceptabilă.”. Cu toate acestea, realizatorul emisiunii precizează că există posibilitatea unei reveniri doar în contextul în care găsește o cale prin care își poate sponsoriza proiectul  "orice cale de revenire, cu conditia găsirii unei surse credibile si 'cu blazon' de sponsorizare, de talia BNR, BOR, British Council și altele asemenea".

Imediat după anunțul făcut de Dan C. Mihăilescu, pe internet au apărut mii de comentarii și reacții venite chiar și din trusturi concurente ,, Alea 3 minute de carte din Știrile Pro ale lui Dan C.Mihailescu n-aveau nicio importanță în audientele tv. Nimeni nici măcar n-a avut curiozitatea să le publice, știm doar “după ureche” că publicul nu vrea carte. Concedierea “omului cu cartea” a umplut internetul. Habar n-am daca deserviciul de imagine se regăsește în costurile emisiunii.” scrie Dan Negru pe facebook.

Din păcate, în zilele noastre, cultura nu-și mai găsește locul  în media românească. Uneori este vorba de prestigiu, nu de audiențe și bani, iar o dată cu decesul unei rubrici de cultură, poate și cea mai cunoscută, din punctul meu de vedere, a murit și ultima speranță. Se pare că una din funcțiile principale ale mediei este dată uitării, avem informare și divertisment, dar ne lipsește cu desăvârșirea educarea. 

 

DIAGNOSTIC: EVIDENT, TOTAL BOLNAV!

 

Nu uitați că vă dau întâlnire și pe Music Channel, în emisiunea Starbook cu Elena Voineag, în fiecare joi de la 20.00 și duminică de la 13.00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.