Evenimentul Zilei > Politica > Decizia care poate schimba soarta Guvernului! Ce se pregătește în PSD (SURSE)
Decizia care poate schimba soarta Guvernului! Ce se pregătește în PSD (SURSE)

Decizia care poate schimba soarta Guvernului! Ce se pregătește în PSD (SURSE)

PSD decide, marți, soarta Guvernului Cîțu, liderii social-democrați urmând să stabilească dacă vor să se îndrepte spre alegerile anticipate sau îi vor lăsa pe liberali să guverneze până la sfârșitul acestui an.

Pesediștii vor decide în scurt timp ce soluție vor adopta în cazul Guvernului Cîțu. Potrivit unor surse politice, liderii PSD au în vedere două soluții: anticipate sau învestirea unui guvern PNL.

Un semnal despre ceea ce ar urma să se hotărască la vârful PSD a fost dat deja de Lia Olguța Vasilescu. Prezentă la TVR, ea a spus că, deși PSD nu va vota acest Guvern, nu exclude posibilitatea ca PSD să participe la ședință. „Fie nu vom fi în sală sau vom fi, dar ne vom exprima împotriva Guvernului. Clar va fi una dintre aceste două decizii!”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la TVR.

Lia Olguța Vasilescu a mai afirmat că pentru PSD, cred că cel mai bine ar fi ca acest Guvern Cîțu să fie învestit. „La cum guvernează ei, au pierdut zece procente în decurs de trei luni. Pe de altă parte, e o nenorocire să fie un Guvern cu Cîțu prim-ministru. Ar fi prea mult!”, a mai adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit unor surse politice, liderii PSD trebuie să fie foarte atenți cum vor jurca în perioada imediat următoare, mai ales că un recent sondaj de opinie le-a dat speranțe mari. Este vorba de un barometru IMAS, unde se spune că PNL a pierdut aproape 7 procente, față de luna ianuarie a acestui an, când înregistra un scor record de peste 47%. Cea mai mare creștere o înregistrează PSD, care a urcat de la 25,8% și ar ajunge la mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Conducerea Camerei deputaţilor a decis, luni, că audierile miniştrilor din Cabinetul Cîţu vor avea loc în trei zile, adică marţi, miercuri şi joi. Decizia privind votul de învestitură va fi luată ulterior audierilor, dar potrivit unor surse politice, acesta ar putea avea loc la începutul săptămânii viitoare.