Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia care cutremură lumea interlopă. S-au tăiat în plină stradă și acum cad la pace
Decizia care cutremură lumea interlopă. S-au tăiat în plină stradă și acum cad la pace

Decizia care cutremură lumea interlopă. S-au tăiat în plină stradă și acum cad la pace

După ce ani de zile s-au amenințat și s-au războit, liderii celor mai puternice clanuri de interlopi din România au decis să îngroape securea războiului.

Decizia liderilor din clanurile Corduneanu și Tănase a luat prin surprindere lumea interlopă din Iași.

Cordunenii au căzut la pace cu membrii clanului Tănase

Cu toate că l-a tăiat cu sabia pe Remus Adrian Hotin, un apropiat al clanului Corduneanu, Vandam Constantin nu va ajunge după gratii deoarece victima a decis să își retragă plângerea, scriu jurnaliștii cotidianului Bună Ziua Iași.

Scenele terifiante au avut loc într-un mall din Iași, iar apropiatul Cordunenilor s-a ales cu 10 zile de spitalizare pentru rana pe care a avut-o la picior.

Imediat după ce Cordunenii și-au retras plângerea formulată împotriva lui Vandam Constantin, magistrații de la Judecătoria din Iași l-au condamnat pe inculpat la un de închisoare cu suspendare.

Instanța l-a acuzat pe Vandam Constantin de tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

„Instanţa dispune, ca inculpatul Vandam Constantin să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe, o perioadă de 80 de zile. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au declarat magistraţii Judecătoriei Iași, conform sursei citată mai sus.

Procesul lui Vandam Constantin a început în urmă cu doi ani, după ce el a fost acuzat că a înjunghiat cu sabia o persoană într-un mall. Totul a pornit de la un conflict mai vechi pe care apropiații lui l-au avut  cu membri ai clanului Corduneanu. Scenele violente au avut loc pe 29 februarie 2016, când Remus Adrian Hotin a fost lovit cu sabia în picior.

„După ce a ieşit din complex, inculpatul Vandam Constantin a scos din geanta pe care o avea asupra lui o sabie şi a alergat spre grupul din care făcea parte Remus Adrian Hotin, lovindu-l pe acesta din urmă cu sabia în zona piciorului. Astfel, victimei i-au fost provocate leziuni traumatice ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale”, au dezvăluit procurorii ieşeni la acea vreme.

În trecut, Vandam Constantin a avut un conflict cu senatorul Ionel Agrigoroaei, după ce i-a cumpărat politicianului o parte din vilă. La momentul respectiv, parlamentarul l-a acuzat că a intrat în parta sa de propietate și i-a provocat daune în valoare de 50.000 de euro.