Evenimentul Zilei > Politica > S-a DECIS cine îl ÎNLOCUIEŞTE pe NEGRESCU. Breaking News
S-a DECIS cine îl ÎNLOCUIEŞTE pe NEGRESCU. Breaking News

S-a DECIS cine îl ÎNLOCUIEŞTE pe NEGRESCU. Breaking News

George Ciamba îl va înlocui pe Victor Negrescu ca ministru delegat al Afacerilor Europene, conform deciziei luate marţi de conducerea PSD.

Conform Gabrielei Firea, pentru Andronescu a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD, iar în cazul lui Ciamba au fost două abţineri.

Sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia din funcţie.

Atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri Europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG – Consiliul Afaceri Generale vor fi îndeplinite şi asigurate de un alt reprezentant al Guvernului, conform unei dispoziţii a premierului

La rândul său, Cristian Winzer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, anunţă, pe pagina sa de Facebook, că şi-a înaintat luni demisia din funcţie.

Winzer lucra în echipa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi spune, pe pagina de socializare, că s-a alăturat acestuia din urmă "cu inima deschisă, cu dorinţa de a schimba lucruri şi mentalităţi, de a aduce, prin muncă şi determinare, rezultate tangibile".

Cristian-Gabriel Winzer a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe la data de 9 august 2017, potrivit site-ului MAE. Anterior, a ocupat funcţia de consilier pe problematici juridice la Cabinetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene.