Conform Gabrielei Firea, pentru Andronescu a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD, iar în cazul lui Ciamba au fost două abţineri.

Sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia din funcţie.

Atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri Europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG – Consiliul Afaceri Generale vor fi îndeplinite şi asigurate de un alt reprezentant al Guvernului, conform unei dispoziţii a premierului

La rândul său, Cristian Winzer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, anunţă, pe pagina sa de Facebook, că şi-a înaintat luni demisia din funcţie.

Winzer lucra în echipa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi spune, pe pagina de socializare, că s-a alăturat acestuia din urmă "cu inima deschisă, cu dorinţa de a schimba lucruri şi mentalităţi, de a aduce, prin muncă şi determinare, rezultate tangibile".

Cristian-Gabriel Winzer a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe la data de 9 august 2017, potrivit site-ului MAE. Anterior, a ocupat funcţia de consilier pe problematici juridice la Cabinetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene.