Decebal Făgădău, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, a fost votat inclusiv de consilierii locali din opoziţie. „Este un mandat cu o durată incertă, dar vă asigur că va fi un mandat fără surprize. Va fi un mandat în interesul cetăţenilor, bazat pe respectarea legii şi deschis spre colaborare cu toţi consilierii locali. Sincer, nu mi-aş fi dorit să fiu în această situaţie. Consider că am ajuns la un blocaj în momentul de faţă” a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, la finalul şedinţei CLM Constanţa.

Decebal Făgădău a respins speculaţiile conform cărora este perceput ca „moştenitor” al primarului Radu Mazăre, şi continuator al unor proiecte de hotărâre puse sub semnul ilegalităţii. „În momentul în care am depus jurământul de consilier local, voi face întotdeauna ceea ce prevede legea” a punctat el. Ca şi prioritate, primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, vrea să urgenteze distribuirea, în aceste zile, a pachetelor cu alimente pentru persoanele nevoiaşe, suspendată din cauza arestării primarului Radu Mazăre care nu a putut semna documentele. O altă prioritate este subvenţionare gigacaloriei şi pentru luna aprilie, pentru diferenţa de la 310 lei, la 384 lei cât costă căldura la Constanţa.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a fost votat şi de consilierii locali ai opoziţiei. „Sperăm ca măcar acum, ultimul an de mandat să se desfăşoare în completă legalitate.Sperăm să fie un vot spre bine, chiar dacă nu e votul pe care ni l-am dorit. Nemulţumirile noastre sunt legate de toţi anii trecuţi, de administraţia locală prezidată de PSD într-un mod sau altul” a explicat consilierul PNL Radu Matei. Dacă instanţa va decide cercetarea în stare de libertate a  primarului supendat, mandatarea lui Decebal Făgădău încetează şi Radu Mazăre îşi reia funcţia de primar.

 

 

Te-ar putea interesa și: