Președintele executiv al organizației județene a PSD Constanța, Decebal Făgădău, a declarat, astăzi, că social democrații constănțeni își mențin numărul de participanți la mitingul de susținere al guvernului Viorica Dăncilă. “Noi am comunicat către secretariatul general al partidului încă din etapa în care fusese stabilită deja o altă dată. Ne menținem cifrele  Este o decizie a Comitetului Executiv Național. Unde e ordin, cu plăcere. Noi ne-am propus o cifră realistă pentru că vrem să arătăm susținerea față de colegii noștri, față de guvernul PSD-ALDE”,  a precizat Decebal Făgădău. El a evitat să comenteze plecarea deputatului PSD de Constanța, Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului, la partidul lui Victor Ponta, fiind cunoscută relația de prietenie dintre cei doi.

 

Primarul Constanței, Decebal Făgădău a ținut să sublinieze:“Una este relația personală, alta este relația politică. Relația politică s-a încheiat din momentul în care dânsul s-a înscris în altă formațiune politică”. Comentând, însă, într-un context mai larg, plecările din PSD, edilul a punctat: “În calitate de, încă, tânăr, mă bucură apariția oricărui partid politic. În calitate de președinte al organizației municipale a PSD Constanța descurajez plecările celor care au obținut o validare tocmai cu sigla PSD”.  A adăugat, însă, că “PSD va ieși întărit pentru că suntem un partid care se grupează și se mobilizează mult mai bine în momente dificile”.

 

Decebal Făgădău crede însă că “pe lângă acest mesaj de susținere și de unire a PSD, ar fi foarte bine să ne uităm cu atenție la motivele individuale ale plecărilor din partid. Nu putem să ignorăm dacă 10 oameni spun exact același lucru”. Una peste alta, „organizația municipală a PSD Constanța pe care o conduc și pe care o cunosc foarte bine, de altfel de când am intrat în politică eu nu am fost în nici un alt partid, și mi-e greu să cred, în acest moment, că voi face parte din alt partid politic, nu înregistrează un exod așa cum le-ar plăcea celor din media să titreze”. Întrebat dacă vor mai pleca și alți parlamentari PSD de Constanța la Victor Ponta, primarul Făgădău a răspuns:“Exclus”   

 

Te-ar putea interesa și: