Cultura trece ?i prin stomac. Depinde ce bagi în el ca s? nu fii considerat un incult. Limba poate fi mâncat?, sau vorbit?. Uneori, ambele variante sunt valabile
Dac? ?i-ai primit chenzina ?i ai achitat rata la banc?, între?inerea, cablul, curentul, telefonul, gr?dini?a copilului ?i celelalte angarale, ?i-au mai r?mas niscaiva bani de buzunar ?i vrei s?-?i impresionezi iubita, exist? solu?ii! Epopeea culinar? a „Evenimentului zilei” continu? cu trei restaurante de top, din care unul face parte din segmentul „premium”, iar celelalte dou? din categoria „grea” a cârciumilor Capitalei. Dac? banii nu sunt suficien?i, barem afli unde po?i s? m?nânci dac? e?ti invitat de vreun prieten cu stare, care te las? pe tine s? alegi locul de desf?tare. ?i, pe cuvânt, pe acolo n-o s? g?se?ti proletara ciorb? de peri?oare ?i nici eternele chiftelu?e marinate cu piure!
- DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Ra?? fiart? ?ase ore în untur?, tocan? de molu?te ?i caviar cu votc?!
Trufele negre de la „Diplomat”
Poate cel mai exclusivist restaurant bucure?tean, cu o tradi?ie de peste 80 de ani, plasat pe malul de nord al Her?str?ului, lâng? Fântâna Miori?a, este „Diplomat”. Localul, parte a complexului cunoscut generic drept „Clubul diploma?ilor”, recent renovat, s-a redeschis acum o lun? ?i este disponibil tuturor. Pân? nu demult, accesul era permis doar membrilor clubului. Azi, selec?ia clien?ilor o face doar grosimea portofelului! Piesa de rezisten?? a localului este Giovanni Cinquepalmi, din Puglia. Italianul de 36 de ani este noul Chef al rafinatului amplasament. „G?tim re?ete clasice, dar modernizate. Prezentarea e diferit? ?i prepararea, care dura mult, s-a scurtat. Se conserv? calit??ile nutri?ionale ale ingredientelor, mânc?rurile sunt mai gustoase ?i digestia mai bun?”, explic? don Giovanni.
- EXPLOZIA DIN CENTRUL ISTORIC! O distrac?ie de miliarde în inima Capitalei | VIDEO
Dac? ai fi legat la ochi, pariezi c?-i mu?chi de vit?! Care mu?chi, la „Diplomat”, e preparat la gr?tar, cu sos de hribi ?i trufe negre. Efectul, pentru care pl?te?ti 110 lei, e de vis! De departe „power play”-ul meniului. Finalul î?i asigur? limba toat? ziua: crem? de vanilie cald?, cu fructe de p?dure. De b?ut, ai la dispozi?ie o vinotec? rarissim? cu soiuri române?ti, ungure?ti, din Fran?a, Italia, America, dar ?i neozeelandeze ?i australiene. Cât despre ap?, borvizul na?ional e b?tut de snoabele Perrier, San Pellegrino ?i Aqua Panna. Clientela e pe m?sura preten?iilor. La „Diplomat”, pariu pe leafa mea, nu dai de Gu?? sau Z?voranca! Înc? ceva, salonul, de 80 de locuri, nu se închiriaz?!
"Tehnica de preparare, care în trecut lua mult timp, s-a scurtat. Mâncarea e mai gustoas? ?i mai s?n?toas?!” GIOVANNI CINQUEPALMI, Chef la „Diplomat”
- A venit în România s? g?teasc?... molecular! "Olandezul zbur?tor" – buc?tarul sofisticat c?s?torit cu o românc?
Moscardini Affogato ?i Grappa di Brunelo
O pereche de gazde guraliv?, ca ni?te italieni adev?ra?i. Cârciumioara, chit c? nu le place apelativul, e intim?, corect? pentru o cin? de dinaintea unei partide amoroase. Luminile în penumbr?, decora?iunile minimale, dar cu gust, ?i lemnul l?cuit te excit?. ?i dac? la?i la o parte pizzele ?i pastele, înscrise în ADN-ul oric?rui italian, la „Unico vero” dai de ni?te chestii inedite.
O noutate absolut? sunt m?slinele verzi pane, f?r? sâmburi. Cu 18 lei le m?nânci, „la scobitoare”, cu o Grappa di Brunelo, un rachiu de struguri italienesc. Dup? g?urirea stomacului cu ?uica citat? a mers ca uns un Antipasto sicilian de 24 de lei, cu ro?ii uscate la soare, anghinare ?i ciuperci murate, ba?ca ni?te m?sline, servit cu o foccacia f?cut? în cuptorul adus de la Roma de don Popescu, fost mare poloist la Dinamo. „E un Ferrari al cuptoarelor!”, î?i laud? agregatul nevasta fostului interna?ional de polo.
- Cel mai scump BORDEI din lume. Un MILIONAR î?i face cas? de LUX în P?MÂNT. Piscin?, sala de for??, spa?iu de distrac?ii
"Pastele sunt de cas?, din zona Romei. Tot ce servim e cu ingrediente italiene?ti, autentice!”
?ERBAN POPESCU, patron la „Unico vero”
- Ce bun?t??i m?nânc? musulmanii de Ramadan?
Dac? te ?ine ficatu’, bila, pancreasul ?i n-ai ulcer, când mergi la el în pr?v?lie te arunci din prima la ni?te „v?rz?ri”, de opt lei, pl?cint? cu varz?, pr?jit? la tigaie, c? basarabenii nu prea le au cu cuptorul. Mai pui doi lei ?i iei una cu carne sau brânz?. Tragi o cinzeac? de Voronskaya sau alt? votc? de snobi ?i te gânde?ti c? ni?te „pelmneni”, col?una?i cu carne, importa?i de la Maica Rusia, te inspirau la fel. Te ui?i la masa de lâng? ?i pofte?ti la o pastram? de berbecu? , asezonat? cu cârn?ciori de oaie ce-?i pocnesc în cerul gurii ?i te dai b?tut pentru vreo 40 ?i ceva de lei. Asta, dac? nu te-ai aruncat deja într-o salat? de limb? cu castraveciori ?i maionez?. T?iate julien, nu m?run?ite ca la salahori! Pâinea? O împletit? combinat? de alb? ?i neagr?, f?cut? la ei, în „convectomat”. F?r? segrega?ie, arat? ca un cozonac!
- ANAT vrea legalizarea bac?i?ului. Tu e?ti de acord ca nota de plat? s? con?in? ?i bac?i?ul?
"Pârjoalele moldovene?ti se fac în smântân? ?i unt, ceap? c?lit?, usturoi ?i f?r? vredea?? în ele. Plus zeam? de pui!”
FLORIN STANCIU, maitre d’hotel la „Diesel”