Evenimentul Zilei > Economie > De unde aşteaptă banii Diaconescu? De la „vreo 10 milioane de români” şi de la „prieteni din ţară şi străinătate”
De unde aşteaptă banii Diaconescu? De la „vreo 10 milioane de români” şi de la „prieteni din ţară şi străinătate”

De unde aşteaptă banii Diaconescu? De la „vreo 10 milioane de români” şi de la „prieteni din ţară şi străinătate”

Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim, spune că urmează să se implice în negocierea contractului pentru a avea întâietate în vânzarea Arpechim Piteşti şi doreşte să participe şi la licitaţia Oil Terminal.

Dan Diaconescu a spus că are bani din „fonduri directe şi atrase”.”Noi puteam câştiga licitaţia şi cu un preţ de 5-6 milioane de euro, dar am preferat să dăm o sumă mai mare ca Ponta să aibă bani de pensii şi salarii. Banii se duc la Oltchim sub formă de împrumut”, a declarat Dan Diaconescu la Realitatea TV.
Acesta a adăugat că „sunt o mulţime de oameni interesaţi să contribuie la proiectul de lansare al Oltchim, sunt vreo 10 milioane de români care ar vrea să facă o mică contribuţie. Guvernul a scos la licitaţie. Ne-a prins nepregătiţi, între timp avem nişte scrisori de garanţie. Avem ajutoare din partea prietenilor din ţară şi străinitate, punem ban de la ban şi salvăm Oltchim. Scrisori de garanţie bancară SC proprietatea de garanţie. Banii îi voi avea în conturile mele. Nu dorm cu banii sub pernă, noi vom lucra legal şi ne vom vedea de salvarea Oltchim”.
De asemenea, Dan Diaconescu a mai adăugat şi faptul că are de gând să susţină echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: