De mâine, ţigările se scumpesc, gazele se ieftinesc

De mâine, ţigările se scumpesc, gazele se ieftinesc

De la 1 iulie vom plăti mai puţin pentru convorbirile în străinătate şi pentru consumul de gaze naturale.

Odată cu începerea celui de-al doilea semestru, preţul final al gazului la consumatorii casnici scade cu 5%. În ceea ce priveşte tarifele de roaming, un SMS va costa cel mult 0,11 euro, un apel primit va fi tarifat cu 0,19 euro/minut, iar un apel iniţiat - cu 0,43 euro/minut. Jumătatea anului 2009 vine cu veşti bune şi pentru şoferi, care vor fi scutiţi de un drum la poliţie în cazul accidentelor uşoare, în urma intrării în vigoare a constatului amiabil.

Prin această procedură, vinovatul accidentului este stabilit de companiile de asigurări la care posesorii auto au poliţa RCA. În aceste condiţii, ambii şoferi trebuie să fie de acord cu soluţionarea prin procedură de constat amiabil. Acesta se poate impune atunci când sunt implicate doar două maşini, niciunul dintre şoferi nu este în stare de ebrietate şi când accidentul nu s-a soldat cu victime.

Al doilea semestru aduce însă şi veşti nu tocmai bune pentru fumători. Unii dintre producătorii de ţigarete au decis să majoreze, începând de mâine, preţul, în urma modificării accizelor. Contactat de EVZ, Peter Imre, director corporate affairs Philip Morris România şi Bulgaria, a refuzat să dea detalii privind scumpirea ţigărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News