De mâine, Dacia Crossover

De mâine, Dacia Crossover

Constructorul autohton prezintă Sandero Stepway, la Salonul Auto de la Barcelona

Sandero Stepway, primul crossover Dacia, va fi prezentat mâine, la Salonul Auto de la Barcelona, informează surse din apropierea producătorului naţional. Modelul se comercializează din toamna trecută în America de Sud, sub titulatura Renault Sandero Stepway.   Deocamdată, singurele imagini oficiale disponibile sunt cele ale versiunii Renault fabricate în Brazilia, dar este de aşteptat ca varianta autohtonă să ofere acelaşi design, mai puţin sigla (de pe capotă, hayon, roţi şi volan) şi grila radiatorului – toate cu identitatea Dacia.

Stepway etalează un look mai aspru decât hatchback-ul Sandero din care este derivat. Transformarea s-a realizat prin mărirea gărzii la sol şi ataşarea unor praguri şi apărătoare (aripi, bare de protecţie faţă-spate), demers în genul celui urmat de Volkswagen pentru realizarea versiunii Cross a modelului Polo.

Fără doar şi poate, Stepway va uşura abordarea unor trasee mai dificile, dar, pentru a fi cu adevărat util în off-road uşor, precum modelele minione Fiat Panda 4x4 sau Suzuki SX4, noul produs Dacia ar avea nevoie şi de un sistem de tracţiune integrală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre motoarele care se va afla sub capota Sandero Stepway va fi popularul turbodiesel 1.5 dCi.

Mai multe imagini în Galeria Foto.