Invitat de onoare al Festivalului Internaţional de la Sibiu, Mills a susţinut ieri o conferinţă despre importanţa festivalurilor pentru comunităţile unde se desfăşoară şi cărora le oferă mai mult decât le cer.

Festivalul din Edinburgh, unul dintre cele mai importante din lume, are o tradiţie din 1947 şi a adus economiei locale 200 de milioane de euro.

Mills s-a declarat impresionat de faptul că în Sibiu simţi că se desfăşoară un festival de îndată ce intri în oraş, iar festivalul este o adevărată călătorie. „Când vin la Sibiu, mă întreb dacă pot să simt că este un festival în oraş. Sigur că simţi peste tot!“. Mills crede că un astfel de festival este „o investiţie în imaginaţia publicului“ şi că „creativitatea nu există doar pe scenă, ci şi în culise, ba chiar şi în rândul audienţei“.

Festivalul continuă până pe 8 iunie. La sediul Teatrului „Radu Stanca“ s-a jucat aseară, de la ora 19.00, „Povestiri despre nebunia noastră cea de toate zilele“, un spectacol de Radu Afrim. Pentru cei mai rafinaţi iubitori ai teatrului, la Biblioteca Astra, criticul George Banu a lansat ieri dimineaţă cartea „Dincolo de rol sau actorul nesupus“.

ASTĂZI LA SIBIU

„Viaţa cu un idiot“

> ora 11.00
– Parcul Sub Arini – „Poveştile lumilor apuse“, Fundaţia Abracadabra
> ora 14.30 – Biblioteca Astra – Conferinţă şi lansare de carte Mircea Dinescu
> ora 12.00 – Piaţa Mare – „Stilt Walking“ – Circo Rum Ba Ba (UK)
> ora 17.00
– Piaţa Mică – „Like Angels of the Heaven“ – Silence Teatro (IT)
> ora 19.00 – Teatrul Naţional „Radu Stanca“ – „Viaţa cu un idiot“, regia Andryi Zholdak
> ora 21.30 – Casa Sindicatelor – „Don Juan“, regia Bocsárdi Lászlö, Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploieşti
> ora 22.00 – Pavilion 2007 – „The Misterious Place“, Mademoiselle Cinema (IT)