Evenimentul Zilei > Actualitate > De interes: Care sunt cele mai riscante ţări PENTRU AFACERI
De interes: Care sunt cele mai riscante ţări PENTRU AFACERI

De interes: Care sunt cele mai riscante ţări PENTRU AFACERI

Bloomberg a realizat un top interesant, utilizând date de la FMI, Banca Mondială şi grupul elveţian de asigurări Zurich Insurance Group.

Astfel România este mai riscantă pentru afaceri decât state precum Bulgaria, Ungaria, China, Chile şi Malaysia. Ţara noastră ocupând locul 26 în rândul ţărilor emergente clasificate de Bloomberg de la cea mai puţin sigură –  Venezuela, la cea mai sigură – Taiwan.

Dintre ţările europene, Ucraina este cea mai nesigură, pe poziţia a şasea, urmată de Rusia (pe locul 11), Turcia (pe 15), Croaţia (pe 22), România (pe 26), Bulgaria (29), Ungaria (30), Slovacia (32), Slovenia (35), Letonia (36), Cehia (38) si Lituania (39).

Mai sigure

Cele mai sigure cinci ţări sunt Taiwan (locul 43), Qatar (42), Emiratele Arabe Unite (41), Chile (40) şi Lituania (39). În clasamentul Bloomberg, înaintea ţării noastre, cu un grad mai ridicat de risc, se află Thailanda (24) şi Peru (25), în timp ce pe poziţiile imediat următoare se situează China (27) şi Arabia Saudită (28), ţări văzute ca fiind mai sigure.
Bloomberg a analizat pentru ţările emergente 35 de indicatori, din categoriile finante, economie şi politică, iar în top au fost incluse doar cele 43 pentru care a avut informaţii la cel puţin 27 din cei 35 de indicatori.