În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară Vasile R., în vârstă de 43 ani, la volanul unui autoturism marca „Opel”, înmatriculat în Germania, însoţit de soţia lui Mariana R., ambii având domiciliul în judeţul Maramureş.

La controlul documentelor, femeia s-a legitimat cu o copie după actul de identitate, drept pentru care nu a fost lăsată să părăsească România, iar cei doi soți au făcut cale întoarsă. Câteva ore mai târziu, bărbatul s-a întors, afirmând că e singur, și că soția lui s-a întors cu trenul acasă în Maramureș.

”Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la cele declarate de bărbat, în consecinţă au efectuat un control fizic al autovehicului şi au găsit-o pe femeie ascunsă în portbagaj. Din declaraţia persoanelor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana ascunsă are document de călătorie valabil, însă nu îl are asupra sa şi a recurs la această metodă fiindcă dorea să ajungă în Germania”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră le-au înrerupt călătoria celor doi. Bărbatul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar soția lui  pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.