De ce se pregătește Coreea de Nord pentru o paradă militară fără precedent | VIDEO

De ce se pregătește Coreea de Nord pentru o paradă militară fără precedent | VIDEO

Coreea de Nord se pregăteşte pentru o paradă militară fără precedent,cel mai probabil luna viitoare, pentru a marca zilele de naştere ale foștilor lideri ai ţării, Kim Ir Sen și Kim Jong-il.

Numeroși soldaţi ai armatei terestre, marinei şi aviaţiei se antrenează de mai multe luni la baza Mirim, din apropierea capitalei Phenian, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citând ă un responsabil de la Seul.

Potrivit ”Le Figaro”, prin această paradă se dorește marcarea împlinirii, la 15 aprilie, a 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord), sau aniversarea înfiinţării armatei sale, la 25 aprilie.

Cotidianul JoongAng Ilbo susține că ar putea fi vorba despre cea mai mare paradă organizată vreodată în Coreea de Nord, obişnuită, totuşi, cu asemenea defilări militare. Ziarul menţionează ca sigură data de 16 februarie pentru organizarea evenimentului, zi în care s-a născut Kim Jong-Il, fiul lui Kim Ir Sen, decedat la 17 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coreea de Nord l-a proclamat la finele anului trecut „conducător suprem” pe Kim Jong-Un, fiul şi succesorul lui Kim Jong-Il, cu prilejul unei ample adunări militare organizate la Phenian.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/DnZBgiZ3d8s" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>