De ce se adună "muştele" în jurul "cuplului" Tatoiu-Becali?
- Horia Tabacu
- 18 septembrie 2012, 13:20
Luni seara Monica Tatoiu şi George Becali au avut o controversă în direct pe un post de televiziune la o oră de vârf. Ştirea respectivă a fost preluată de majoritatea ziarelor şi de multe site-uri. Nu m-a mirat faptul că multe organe media au reprodus "controversa", o mostră, până la urmă, de limbaj colorat mai cu seamă că cele mai năstruşnice construcţii din limba română "plecau " de la un bărbat către o femeie, amândoi maturi, aflaţi în a doua jumătate din floarea vârstei (dacă se poate spune aşa).
Am fost surprins că această ştire a fost cea mai vizionată în ultimele ore, atentând chiar la locul întâi în România. Dacă am fi trăit într-o ţară civilizată (în primul rând nu o prelua nimeni) era normal ca anumite cuvinte mai puţin elegante, spuse la televizor, la o oră de vîrf să atragă atenţia. Dar la noi? Limba română s-a împrietenit, în toate variantele ei cu orice post de radio sau televiziune. În ciuda amenzilor şi a firelor de păr alb care au împodobit capetele membrilor CNA. În afară de termeni s-ar putea crede că dialogul respectiv ar fi avut un conţinut, ar fi apărut noutăţi, care au stârnit un interes aşa de mare. Nici vorbă, au fost doar jigniri şi manifestări de infatuare de cealaltă parte.
O altă variantă a audienţei atât de ridicate ar putea veni din faptul că o persoană publică a apărut, dintr-o dată, într-o lumină nouă, inedită. Nici vorbă şi Monica Tatoiu şi George Becali sunt prezenţe, cel puţin, cotidiene pentru mai multe televiziuni. Au specializări diferite.
Monica le ştie pe toate, Gigi are o oarecare aplecare pentru fotbal dar şi o pregătire mai complexă, atestată de faptul că este europarlamentar. Am putea crede că sunt îndrăgiţi de români şi de aici interesul pentru ei. Nici vorbă, amândoi sunt dispreţuiţi la maximum. Sincer, nu înţeleg de ce. Sunt bogaţi, au făcut ceva în viaţă şi încă mai fac, au familii frumoase. Cu toate astea nu cunosc pe nimeni să-i vorbească de bine. Toţi spun că s-au plictisit de prezenţele lor pe micul ecran şi iată, exagerat de mulţi români le dau atenţie(conform statisticilor). O fi aplecarea, gustul nostru pentru scandal. Nici vorbă, scandaluri mult mai complexe decât cel menţionat, se întâmplă la tot pasul şi cel mai mult în mediul rural, când se limpezeşte vinul. De altfel activitatea de la 112 ne-ar putea recomanda în acest sens. Cred că toată lumea este de acord că trăim vremuri grele şi complexe. În mod normal, năpădiţi de griji şi sărăcie ar trebui să acordăm prioritate altor probleme. Dar, probabil, vorba dacă nu ai pâine te mulţumeşti cu circul, este cea mai adevărată în România.