Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce s-a bătut Vadim Tudor cu fesenistul Aristide Dragomir pe holurile Parlamentului
De ce s-a bătut Vadim Tudor cu fesenistul Aristide Dragomir pe holurile Parlamentului

De ce s-a bătut Vadim Tudor cu fesenistul Aristide Dragomir pe holurile Parlamentului

Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, decedat luni seară la vârsta de 64 de ani, după ce a fost transportat de urgenţă în cursul dimineţii la Spitalul Militar Central, a fost, în ultimele două decenii, protagonistul a numeroase înfruntări politice. În 1993, Corneliu Vadim Tudor şi Aristide Dragomir se umpleau de sânge pe holurile Parlamentului României, după ce Traian Băsescu l-a acuzat pe "Tribun" de "laşitate tipic bolşevică".

Bătălia politică din România postcomunistă s-a purtat şi la propriu. La 27 mai 1993, Corneliu Vadim Tudor, pe atunci senator PRM, şi Aristide Dragomir, deputat FSN, s-au tăvălit pe holul Parlamentului, în cea mai dura bătaie corp la corp din politică. Fesenistul a ieşit mai şifonat întrucât adversarul său şi-a chemat în lupta şi gărzile de corp.

Totul a pornit de la un discurs al lui Traian Băsescu, pe atunci deputat FSN. "Corneliu Vadim Tudor e un profitor al actualei situaţii din România, cum a fost şi în trecut. De ce n-aţi avut curaj, domnule Vadim, să mă acuzaţi la televiziune că am furat vapoare? N-aţi făcut-o pentru că n-aţi avut curaj şi n-aţi făcut-o din laşitate tipic bolşevică", spunea Băsescu de la tribună.

Nervos, CV Tudor a părăsit sala. În hol a dat peste Aristide Dragomir care fuma o ţigară. Dragomir i-ar fi bătut obrazul lui Vadim. Acesta din urmă i-ar fi răspuns cu o înjurătură de mama. Mai târziu, Aristide Dragomir avea să declare că în acele momente a reacţionat că orice bărbat înjurat de mama: l-a apucat de guler pe rivalul sau politic. A început o bătaie om la om. Întinşi pe pardoseală, cuprinzandu-şi cu bărbăţie unul altuia gâtul, rostogolindu-se, ei au făcut un timp corp comun. La locul faptei, în faţă bustului lui Alexandu Ioan Cuza, marmură era stropită de sânge. În lupta a intrat şi deputata Paula Ivănescu.

„Am intervenint între cei doi, lovind şi eu cum puteam, la fluierul piciorului, dând cu piciorul în cei doi pentru a-i determina să se oprească”, declara Paula Ivănescu, “cu rochia plină de sânge”, relatează siteul stirileprotv.ro. Văzând că nu poate birui de unul singur, Vadim şi-ar fi chemat în lupta bodyguazii, rostind vorbele: “Săriţi, mă, şi muiaţi-i oasele!”. Între timp, în sala de şedinţe ordinea de lucru a camerelor reunite se desfăşura normal. A intrat însă intempestiv deputatul FSN Vasile Bran. Surescitat, acesta şi-a făcut loc la microfon şi a anunţat că deputatul Aristide Dragomir tocmai a fost bătut de senatorul Corneliu Vadim Tudor!

În sala au izbucnit râsete generale, apoi toţi senatorii şi deputaţii au dat buzna pe hol să vadă bătaia. Totul se terminase însă. Un senator mai bătrân potolise conflictul, trăgându-l de par pe Dragomir.

Aristide Dragomir era plin de sânge şi de vânătăi. A fost tratat la punctul de prim ajutor al Palatului din Dealul Mitropoliei (sediul Parlamentului pe atunci) apoi a mers la Institutul Medico Legal pentru a obţine adeverinţă că a fost bătut.

La fel a făcut şi Corneliu Vadim Tudor. După ce a ieşit de la IML, Aristide Dragomir a declarat că scandalul va continua: „Eu unul nu mă las!”. Aristide Dragomir s-a stins însă din viaţă în august 1995.

Corneliu Vadim Tudor, declaraţii controversate

Corneliu Vadim Tudor era cunoscut pentru declaraţiile controversate pe care le făcea în public, unele dintre ele aducându-i şi procese de calomnie, cum a fost cazul Ancăi Cârcu, pe care a făcut-o „prostituată“ în repetate rânduri. De asemenea, pe jurnalistul Liviu Mihaiu l-a făcut haimana. Nu de puţine ori, televiziunile au fost amendate pentru declaraţiile sale. Vadim Tudor într-o emisiune TVR moderată de Liviu Mihaiu: "Cine eşti dumneata să vorbeşti cu mine aşa? Du-te domnule că arăţi că o maimuţă! Nu ţi-e ruşine să-mi vorbeşti mie aşa. Pleacă din emisiune dacă nu vrei!"

Declaraţii ulterioare referitor la incidentul de la TVR: "Doar om sunt şi eu, nu sunt robot. L-am făcut pe Bucurenciu să plece din emisiune, iar pe năpârstocul cu sârme-n nas l-am călcat în picioare. Haimanaua de la Caţavencu poate să zică bogdaposte că nu i-am tras şi două palme în direct. Cum poate postul naţional de televiziune să încredinţeze o emisiune electorală de o asemenea importantă unui infractor că acest analfabet rău şi complexat pe nume Liviu Georgică Mihaiu? Ce păzeşte Consiliul de Administraţie al TVR? Sau, cine ştie, poate că şi postul public de televiziune a fost cumpărat şi privatizat de Vîntu", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Declaraţii la RTV: "Un impostor şi un derbedeu pe care chiar l-aş da în judecată. Ce fială PRM te-a ajutat pe ţine mai handicapatule mai, de ce semnezi tu că preşedinte al PRM, mai? Porcule de la Cluj! Nu ţi-e mă ruşine? Toate legile şi registrele partidelor politice arată că sunt preşedintele partidului. Vii tu şarpele polar pe la spate să pretinzi că eşti preşedinte! Ai noroc că nu eşti lângă mine că ţi-aş cârpi două palme, nu mai termini mă cu boală asta mintală mă? Du-te mă şi te tratează, dobitocul dracului!"

Declaraţii la RTV: "De la ce balamuc transmiteţi cu Funar? (…) Funar, o să te mai întâlneşti cu mine şi-ţi rup urechile alea de măgar!" După crimă săvârşită de Romulus Mailat în Italia, Vadim Tudor a declarat: „În ce priveşte scandalul asasinării soţiei unui amiral italian de către un ţigan originar din judeţul Sibiu declar în mod răspicat: italienii au perfectă dreptate, aşa ceva reprezintă o barbarie fără margini şi ne face ţăndări imaginea în lumea întreagă.s21t Rog, totuşi, să nu se utilizeze cuvântul „român”, fiindcă nemernicul nu e român, ci ţigan!”.

Ce spunea despre Klaus Iohannis: "Un neamţ de mâna a două"

O altă sursă de controverse au fost declaraţiile din 30 noiembrie 2014, la o emisiune în care au fost invitaţi Corneliu Vadim Tudor şi Miron Cozma. În această emisiune, în afară de afirmaţiile în care Corneliu Vadim Tudor se referă la România care s-ar află "pe mâna unui handicapat", a "unui neamţ de mâna a două", acesta se mai întreabă "de ce nu stă dracului la cratiţă" "cucoană asta Angela".

În urmă difuzării acestei emisiuni, postul TV şi-a cerut scuze într-o emisiune de ştiri şi s-a delimitat de afirmaţiile făcute de Vadim Tudor.

Cazul Anca Cârcu, pe care a numit-o "prostituată"

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Vadim Tudor cu 3000 de lei pentru că a numit-o „prostituată” în repetate rânduri pe fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. "Această individă, Anca Cârcu, e o prostituată din Bistriţa, şi-mi asum răspunderea. De altfel am şi dat-o în judecată, am cerut cred că o sută de mii de euro daune morale, avocaţii mei ştiu. Ea s-a prostituat la benzinăria din Bistriţa, pe urmă a plecat în Spania, America, s-a prostituat şi acolo. Cereţi studiile acestei Cârcu, la 31 de ani are nouă clase, că a fost exmatriculată de la liceu pentru prostituţie", a spus Vadim. Pe 30 aprilie 2014, Tribunalul Bucureşti a decis, că acesta să-i plătească daune de 1.000 de lei şi să publice sentinţa în două publicaţii: Tricolorul şi România Mare.

Poezie de Corneliu Vadim Tudor, închinată Elenei Ceauşescu, soţia dictatorului Nicolae Ceauşescu:

Urare de iarnă

Este fiica prea iubita

A acestui brav popor

De luceferi străjuită

Şi de steagul Tricolor

E Elena Ceauşescu

Suflet nobil şi vibrant

Mama bună, om politic

Şi prestigios savant

Înţeleaptă-i este fapta

Năzuind spre viitor

Tot cu cinste stă în dreapta

Marelui conducător.