De ce riscă 22 de ani de închisoare în Turcia Ducesa de York | VIDEO

De ce riscă 22 de ani de închisoare în Turcia Ducesa de York | VIDEO

Autoritățile din Turcia vor să o pedepsească pe Ducesa de York, Sarah Ferguson, pentru că a filmat, în secret, într-un orfelinat din această ţară. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedepsă de 22 de ani de închisoare.

Un tribunal din Turcia a acuzat-o in absentia pe fosta soţie a Prinţului Andrew pentru ”'încălcarea legii prin înregistrare video şi violarea dreptului la viaţa privată” a cinci copii.   Ferguson a făcut o călătorie incognito, în 2008, în Turcia, pentru a vedea care este situația din orfelinatele turcești și a o prezenta în cadrul unei emisiuni pentru o televiziune din Marea Britanie

Imaginile filmate în secret, care au fost difuzate ulterior, arătau, între altele, copii legaţi de paturi sau abandonaţi în leagăne şi ar fi fost înregistrate la un orfelinat de lângă capitala turcă Ankara. La momentul respectiv, guvernul de la Ankara a acuzat-o pe fosta noră a Reginei Elisabeta că se implică într-o campanie de ”de defăimare” a Turciei, țară care încearcă să devină membră a Uniunii Europene. Ducesa de York, care a filmat și orfelinate din România tot pentru emisiunea TV din Marea Britanie, a precizat că intențiile sale au fost ”apolitice” . Nu se știe însă de ce autoritățile turce au decis să lanseze acuzațiile împotriva Ducesei de York abia după 4 ani.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/hF9mxlp-OH8" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News