De ce nu vrea Obama să îşi lase fiicele pe Facebook

De ce nu vrea Obama să îşi lase fiicele pe Facebook

Preşedintele american Barack Obama le-a interzis celor două fiice ale sale să îşi facă profil pe Facebook, deşi, în 2008, când a candidat la alegerile prezidenţiale din SUA reţelele de socializare l-au ajutat să ajungă la Casa Albă. Liderul american şi-a motivat decizia susţinând că nu vrea ca "străinii să ştie tot ce facem".

Malia, fiica mai mare a lui Obama, are 13 ani, suficient pentru a îşi face profil pe Facebook. Sora ei mai mică, Sasha, are doar 10 ani. Liderul de la Casa Albă spune însă că nu are de gând să le dea Ok-ul pentru a intra pe acest site de socializare decât abia peste vreo patru ani, scrie "Daily Mail".

Argumentul forte al lui Obama este acela că "nu are sens să pui la dispoziţia  publicului o serie de detalii despre viaţa privată".

Refuzul preşedintelui SUA de a-şi lăsa fiicele să intre pe Facebook pare greu de înţeles, dacă ne gândim că el însuşi a folosit la maximum acest site de socializare, dar şi altele, pentru a-i îndemna pe tineri să îl voteze la scrutinul din 2008. Tot cu ajutorul reţelelor de socializare a reuşit să strângă milioane de dolari pentru campania electorală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din acest motiv, Obama a fost supranumit şi "Primul Preşedinte Social Media".   Iar pagina sa actuală de Facebook, care a adunat 24 de milioane de "Likes", rămâne parte importantă a campaniei de realegere a sa. Obama nu pare însă să aibă reţineri când postează fotografii în care apare înotând alături de una dintre fiice sau cea mai recentă poză de familie, împreună cu soţia sa, Michelle, şi cele două fete.