De ce nu va păţi mare lucru învăţătoarea şpăgară

De ce nu va păţi mare lucru învăţătoarea şpăgară

M-au durut toate jignirile exprimate în ultimele zile la adresa tuturor cadrelor didactice. Pe bună dreptate lumea s-a revoltat împotriva unei învăţătoare pentru că un asemenea mod de a discuta cu părinţii nu poate fi acceptat.

Pentru că sunt direct interesat am citit multe, dacă nu majoritatea comentariilor exprimate pe net şi am avut senzaţia că s-au revoltat mai cu seamă cetăţenii care au avut şi mici probleme la şcoală şi îi urăsc pe profesori. Dar aceasta este o observaţie răutăcioasă a mea, recunosc.

Altfel învăţătoarea nu pare să păţeaască neapărat ceva. Şi am să vă spun eu de ce. În toate şcolile se iau şpăgi. Nu mă refer la buchete de flori şi mici atenţii, pe care părinţi se simt obligaţi să le ofere şi o fac din proprie iniţiativă. Mă refer la adevărate sisteme de produs bani.

Asta începe de la înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa întâi. Sunt şcoli mai bune, sau aşa le consideră părinţii. Şi ei vor neapărat ca să-şi dea odrasla acolo. Ce ne facem când nu suntem arondaţi? Ne descurcăm, ne interesăm la alţi părinţi şi se rezolvă. De la secretara şefă până la Director toţi sunt dispuşi să ajute. Se iau câteva sute de euro pentru un copil şi părintele respectiv rămâne într-o relaţie cu cel care i-a facilitat asta. Dacă vrea să aibe note bune, să fie în altă clasă decât cea în care a fost repartizat, dacă vrea orice în şcoală, se rezolvă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din păcate cam prin toate locurile pe unde am funcţionat eu Directorul coordonează toate măgăriile astea şi multe altele.

În aşa fel că dacă învăţătoatrea şpăgară ar fi pusă la zid ea ar începe să vorbească şi asta nu convine. Pentru că Inspectoratul de sector şi Inspectoratul General nu sunt străine de aceste aspecte şi nici de modul cum profesorii sau învăţătorii îşi iau examenele de grad...

Din aceste motive şi din multe altele eu nu cred că ea va păţi mare lucru. Ca în orice situaţie de acest gen, din România, valurile se vor potoli şi ea va fi uşor sancţionată. De nevoie pentru că şefii din învăţământ nu îi poartă pică, dimpotrivă.

Mai rămânem noi ceilalţi, cei care nu cer şi nu iau şpagă. Rămânem şi jigniţi şi cu bani puţini. Dar aşa e viaţa!