De ce nu se îmbolnăvesc gospodinele de Alzheimer

De ce nu se îmbolnăvesc gospodinele de Alzheimer

Un studiu derulat la Centrul Medical al Universitatii Rush, din Chicago, a scos la iveală faptul ca activităţile casnice precum gătitul, spălatul vaselor sau curăţarea casei pot micşora riscul instalării Alzheimerului chiar şi în cazul persoanelor ajunse la o vârstă înaintată.

În cadrul cercetării, 716 subiecţi cu o vârstă medie de 82 de ani au purtat un dispozitiv care le-a monitorizat activităţile de zi cu zi. În tot acest timp, au fost supuşi şi unor teste cognitive si de memorie.

Risc dublu

După trei ani de monitorizare, 71 dintre voluntari s-au îmbolnavit de Alzheimer, conform Daily Mail. Cei diagnosticaţi erau şi cei mai sedentari, cei care nu erau foarte preocupaţi de activităţi casnice. În cazulor celor aflaţi la polul opus, adică cei care făceau singuri mare parte din treburile casei, riscul instalării acestei boli era cu mult mai mic. Concret, cercetătorii au concluzionat că persoanele care nu sunt deloc preocupate de treburile casnice prezintă un risc dublu de boală, după cum se menţionează într-un raport publicat de jurnalul Neurology.

Ne puteți urmări și pe Google News