Evenimentul Zilei > Politica > De ce nu poate începe construcția spitalului metropolitan
De ce nu poate începe construcția spitalului metropolitan

De ce nu poate începe construcția spitalului metropolitan

Vlad Voiculescu, copreşedintele USR PLUS, spune că spitalul metropolitan, despre care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că începe construcţia, nu are autorizaţie, fiindcă PUZ-ul a fost adoptat în CGMB abia în luna iunie.

 

„Vedem anunţul Gabrielei Firea că a început construcţia la un spital. (…) Începem un obiectiv de investiţii de sute de milioane de euro înainte ca oricare dintre dumneavoastră, înainte ca oricare specialist din oraşul ăsta sau ţara asta să poată să aibă acces la un studiu de fezabilitate. Nu mai zic de autorizaţie de construcţie, nu mai zic de toate celelalte documente care sunt necesare. (…)

Gabriela Firea nu vrea să construiască un spital, Gabriela Firea vrea să facă o poză cu casca pe cap, (…) făcând ceva lucrări pentru utilităţile din zonă şi alocând 2,8 miliarde din banii noştri. Cam asta e situaţia”, a afirmat Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Guvernul îi „permite” primarului general al Capitalei să înceapă un proiect de sute de milioane de euro fără să verifice „dacă există toate documentele în regulă”, „dacă într-adevăr acel proiect este ceea ce-i trebuie Bucureştiului în acest moment”, anunță Agerpres.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat vineri că au fost începute lucrările la Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian” şi la Centrul de Excelenţă din zona de nord a Capitalei.

„Aşa cum am promis, Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian” Bucureşti, primul spital inteligent din România, devine o realitate. După finalizarea studiului de fezabilitate, eliberarea terenului şi semnarea contractului pentru proiectare şi execuţie cu două dintre companiile municipale, începem lucrările la fundaţie. În trei ani, bucureştenii şi pacienţii din ţară vor avea acces la servicii medicale de calitate într-un spital cu aproape 1.000 de paturi şi 31 de săli de operaţie.

Doar pentru clădirea spitalului şi dotări investiţia se ridică la 400 de milioane de euro. Anual, vor fi trataţi peste 300.000 de pacienţi”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. Clădirea spitalului, cu toate circuitele medicale şi aparatura ultramodernă, va fi gata în maximum 3 ani, potrivit contractului semnat cu asocierea Compania Municipală Consolidări S.A. şi Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A.”, a anunțat Firea.

,,Întregul complex va fi compus din: trei corpuri de clădire cu destinaţia spital, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport şi în cadrul căruia se vor regăsi spaţii de cazare pentru rudele pacienţilor şi cabinete medicale, o clădire pentru grădiniţă şi creşă, un bloc cu locuinţe pentru personalul medical şi spaţii verzi. Valoarea contractului pentru întreg complexul se ridică la peste 2,8 miliarde de lei fără TVA”, a mai spus Firea.

Spitalul va asigura pacienţilor servicii în următoarele specialităţi medicale: obstetrică-ginecologie (obstetrică, ginecologie, neonatologie, fertilizare), cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgia capului şi a gâtului (BMF, ORL, oftalmologie), chirurgie toracică, chirurgie generală, neurochirurgie, neurologie, pneumologie, gastroenterologie, hematologie, urologie, medicină internă (nefrologie, nefro-dializă, diabet şi boli de nutriţie, reumatologie), recuperare-reabilitare.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: