Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce nu mai merge Crin Antonescu în vizită în SUA
De ce nu mai merge Crin Antonescu în vizită în SUA

De ce nu mai merge Crin Antonescu în vizită în SUA

Deși însuși Crin Antonescu afirma recent că în februarie va avea împreună cu Victor Ponta o vizită în SUA, liderul PSD va merge la Washington singur, iar cel al PNL va rămâne acasă.

Dezvăluirea că Victor Ponta merge în SUA fără Antonescu a fost făcută chiar de Mircea Geoană, recent revenit de la Washington, întrun interviu pentru "Evenimentul zilei". Crin Antonescu a reacționat destul de iritat la întrebarea de ce nu îl însoțește pe Victor Ponta  în vizita în SUA. Pe 8 ianuarie chiar liderul PNL își anunța apropiata plecare în SUA alături de Ponta.

"Este ultima pleașcă din propaganda băsistă. De parcă era o tradiție a vieților și familiilor noastre ca din când în când noi să mergem împreună în SUA", a declarat Crin Antonescu în această seară la Antena 3.
Președintele PNL a explicat că a decis împrună cu Ponta ca doar unul dintre ei să plece în SUA, iar celălalt  să rămână în țară deoarece "e criz politică".
"Cu două săptămâni în urmă eu am avut o discuţie cu Victor Ponta în care am căzut de acord la sugestia mea – nu căzuse Guvernul Boc, criza politică se deschisese – că nu are rost să mergem amândoi. Dacă în calendar se perfectează anumite întâlniri în SUA nu are rost să mergem amândoi că unul dintre noi trebuie să rămână aici în ţară dată fiind situaţia politică. Am convenit să meargă domnul Ponta în numele USL, iar eu voi rămâne tot în numle USL", a adăugat Crin Antonescu
Acesta a precizat că Ponta va fi însoțit "de senatorul PSD Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă și de generalul Dobrițoiu, din partea PNL".
Cum s-a anunțat Antonescu pentru SUA
Pe 8 ianuarie 2012, la o emisune tot la Antena 3, Crin Antonescu își prezentase calendarul vizitelor externe pe care le va face cu Ponta. Printre ele și o vizită în SUA.
 "Şi eu, şi Victor Ponta avem în agendă, urmează să fie fixate datele, întâlniri la un nivel politic cât mai înalt cu responsabili politici europeni şi poate nu numai. Nu numai pentru că ne pregătim să guvernăm şi avem nevoie de aceste contacte, dar şi pentru că una din problemele care se pun este că Europa, SUA trebuie să ştie exact ce se întâmplă în România", declara la acea vreme Crin Antonescu.
Ce voia să le ceară americanilor: să spună că şi Băsescu e ca Viktor Orban

Crin Antonescu a mai afirmat la acea vreme că vrea să-i "contacteze" pe americani pentru a reclama “dictatura" lui Traian Băsescu care ar fi la fel de “periculoasă" şi “ameninţătoare" ca ce a lui Viktor Orban în Ungaria. Întrebat dacă va solicita "liderilor importanţi ai lumii" să tragă un semnal de alarmă în privinţa "abuzurilor" din România aşa cum a făcut-o Hilary Clinton în scrisoarea către Viktor Orban, Antonescu a răspuns afirmativ. "Da, pentru că ceea ce se petrece în România nu e cu nimic mai prejos, mai periculos, mai ameninţător decât ceea ce se întâmplă în Ungaria", a spus preşedintele PNL.
CITIȚI ȘI:

  • Mircea Geoană: "Ponta merge singur în America"
  • Antonescu şi Ponta stau cu bagajele făcute pentru SUA: "Urmează să fixăm data" Plus: Ce vrea să le ceară americanilor
  • Victor Ponta, gelos pe vizita lui Mircea Geoană în SUA: Şi eu merg în America!
  • Hrebenciuc, trimis să "combine" vize de SUA pentru Ponta şi Crin
  • Mircea Geoană: "Merg în America cum merg la Dăbuleni. Nu-mi fac harakiri cu mâna mea. PSD să aibă curajul să o facă