Elena Udrea a declarat, ieri, că nu va candida la primăria Capitalei. Motivul: "campania furibundă a PNL".

"Nu voi candida la Primăria Capitalei. Categoric nu, pentru că există un atac furibund la adresa mea ca susţinător al Legii Capitalei. E o lege de reformă a oraşului, nu se referă la desfiinţarea sectoarelor, nu are legătură cu ceea ce vedeţi în tot Bucureştiul – Elena Udrea vrea să gestioneze ea banii bucureştenilor. În calitate de ce? De ministru al Dezvoltării? Este absurd. E o campanie furibundă a PNL şi a domnului Chiliman care au la dispoziţie bugetul sectorului 1 cu care umplu puşculiţa PNL".

În urmă cu şase luni, Elena Udrea spunea că o eventuală candidatură era puţin probabilă. "Fără să exclud din start această posibilitate, pot să spun că e puţin probabil ca eu să fiu candidatul din 2012", spunea Elena Udrea în noiembrie 2010. Era o replică la o declaraţie a lui Vasile Blaga. Chiar după alegerile de la PDL Bucureşti, el afirmase că Udrea trebuie să ia în calcul candidatura la Primăria Capitalei.

Blaga a dispărut din listă

Tot atunci, pe blogul său, Udrea prezentase o listă cu şapte nume pentru primărie. În frunte, Vasile Blaga. "Acest partid are cel puţin şapte alte nume, în afară de mine, care ar putea fi candidaţii noştri la Primărie. Mă refer aici la: Liviu Negoiţă, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Silviu Prigoană, Teodor Baconschi, Anca Boagiu sau Cristian Preda", scria Udrea.

Din lista de acum şase luni, au mai rămas doar trei nume ale celor care "ar putea face o bună campanie şi să şi câştige": Silviu Prigoană, Liviu Negoiţă şi Sulfina Barbu.

"Plus susţinerea unui candidat PDL care nu neapărat este membru, ci vine din societatea civilă, din mediul privat".

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a comentat declaraţiile Elenei Udrea spunând că e nevoie de o analiză serioasă. "Eu sunt subiectiv. Sigur, şi eu cred că au calităţi fiecare dintre ei. Totuşi, PDL trebuie să analizeze cu seriozitate candidatura", a afirmat Videanu.

Primul răspuns pozitiv a venit din partea deputatei Sulfina Barbu, care a spus că va candida "dacă analizele demonstrează că există şanse".