Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce nu fac depresie FEMEILE OLANDEZE
De ce nu fac depresie FEMEILE OLANDEZE

De ce nu fac depresie FEMEILE OLANDEZE

Potrivit psihologului şi jurnalistului Ellen de Bruin, femeile olandeze sunt mult mai fericite decât omoloagele lor din majoritatea regiunilor lumii.

După o serie de interviuri luate unor istorici, psihologi, designeri de modă, editori de reviste şi femei obişnuite, Ellen de Bruin a scris o carte intitualată chiar aşa –  ”Femeile olandeze nu fac depresie”.

Nevoie tot mai mare

”Libertatea de a alege este cheia: în Olanda, oamenii sunt liberi să îşi aleagă partenerii de viaţă, religia, orientarea sexuală, sunt liberi să folosească droguri uşoare şi pot să spună aproape tot ce doresc. Olanda este o ţară liberă”.
Printre altele, cartea parodiază “rivale” din Franţa şi Japonia, dar autoarea a efectuat o cercetare serioasă. “Unele olandeze fac mai rar depresie, la fel cum unele franţuzoaice se îngraşă uneori. Olandezii, ca naţiune, se situează aproape în vârful topului celor mai fericiţi oameni din lume, alcătuit de Ruut Veenhoven, profesor de condiţii sociale pentru fericirea oamenilor, în cadrul Universităţii Erasmus din Rotterdam. Pe o scara de la 1 la 10, unde 10 înseamnă cea mai mare satisfacţie personală, olandezii se situează la nivelul 7,5, întrecându-i pe francezi (cu 6,5) şi pe japonezi (cu 6,2). Ei se situează inclusiv deasupra americanilor (6,4), britanicilor (7,1), italienilor şi spaniolilor (fiecare obţinând 6,9).

O parte din aceasta situaţie se datorează organizarii sociale din Olanda, care le oferă femeilor un mai mare control asupra vieţii lor, comparativ cu femeile din Franţa sau Japonia.
”Avem o neîncredere tot mai mare în guvernele centrale şi o nevoie tot mai mare de rate ale libertăţii personale în fiecare aspect al vieţii noastre. Suntem considerate ca fiind foarte dure. Nu ştim cum să ne îmbrăcăm şi nu suntem foarte ospitaliere. Noi folosim deplin bicicleta, de aceea nu ne îmbrăcăm elegant. Şi, nu în ultimul rând, noi suntem autoritare în faţa bărbaţilor!”, a decalarat Bruin în cadrul unui interviu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: